Recension: Karlstad Zoologiska av Hanna Hellquist

Table of Contents

Varje vardagsmorgon lyssnar jag på Morgonpasset i och den största behållningen är utan tvekan som alltid får mig på ett synnerligen gott humör.

Hon hänger inte alltid med i Martinas och Kodjos tankegångar och hon är minsann inte det minsta rädd för att be dem upprepa sig och förklara sig tills hon har hela sammanhanget klart för sig.

Hon är omständlig i sitt berättade och börjar ofta om från början flera gånger innan hon tar sig vidare i handlingen. Varken Kodjo eller Martina uppskattar inte alltid Hanns sätt att men jag tycker att det är hur charmigt som helst.

Ofta har hon berättat i etern om alla som hon och hennes pappa Lars-Erik Hellquist har haft och det är också det som den här självbiografiska bok handlar om.

Innan jag läste boken tyckte jag att jag har haft en väldans massa djur (9 kaniner, 4 undulater, 1 nymfparakit, akvariefiskar, 2 sköldpaddor, 1 vandrande pinne, minst tio katter, 1 hund, och 2 hamstrar) men jag har inte en chans i jämförelse med Hanna.

Hanns lyser igenom den här charmiga boken där hon frikostigt delar med sig av sin till sina och till sin pappa. Jag måste dock erkänna att jag är lite blödig när det gäller djur och jag uppskattade inte riktigt allt som Lars-Erik gjorde med de som i hans tycke var ”överflödiga”. För det mesta skrattade jag dock gott åt Hanna och de snöpliga situationer som hon hamnade i.

Jag läser sällan eller aldrig och den här hade nog inte heller blivit läst om det inte hade varit den underbara Hanna som hade skrivit den.

Med den här boken har jag vidgat mina vyer lite grand. Och vet ni vad? Det känns riktigt bra!

<-<-<-<-<-<-<-<-

Bokfakta:

Författare:
Titel: Karlstad zoologiska
Utgivningsår:  2009
Förlag: Bonnier pocket
Antal sidor: 261
Källa: Köpt
Intresse: självbiografier, Hanna Hellqust,
Betyg [Rating:3/5]

 

 

 

 

Comments

  1. Det är ett tag sedan jag läste boken, men jag tyckte den var speciell och jag tänker alltid på den när jag hör eller ser Hanna på TV.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge
%d bloggare gillar detta: