Recension: Kyss mig först av Lottie Moggach

kyss-mig-forstKyss mig först av Lottie Moggach har fått lysande recensioner av många men som vanligt är jag kärringen mot strömmen.

Den här boken är rena sömnpillret och en starkt bidragande orsak till detta är Leilas faktainsamling om Lottie som sträcker ut sig i det oändliga.

Det händer absolut ingenting och efter ungefär halva boken började jag skumma igenom sidorna tills jag äntligen kom till det ack så ljuva slutet.

Leila är en outsider som träffar Adrian på ett socialt nätverk på nätet. Efter en tid blir hon tillfrågad om hon vill ställa upp och ta över Tess liv så att hon obemärkt ska kunna ta sitt liv.

Leila ser ingenting oetiskt i detta utan hon sätter genast igång med att ta reda på så mycket som möjligt om Tess, och när hon har alla uppgifter hon behöver kan “spelet” äntligen börja.

Leila berättar hur saker och ting gick till genom att hoppa mellan nutid, dåtid och någonting däremellan. Vart och ett av dessa partier är en evighetslång transportsträcka till nästa som sedan får ta över stafettpinnen i världens längsta stafett.

Gäsp!

Bokfakta:

Författare: Lottie Moggach
Titel: Kyss mig först
Originalets titel: Kiss me first
Utgivningsår: 2013
Förlag: Modernista
Översättare: Charlotte Hukström
Antal sidor: 282
Källa: Förlaget
Intresse: Facebook, Skype, spänning

Comments

 1. Det låter som att den har en intressant grunidé men det räcker ju verkligen inte, utan i en bok måste det hända så mycket mer än bara en enda sak. Jag har inte läst den, synd att du inte gillar den!
  Jennah recently posted..Om Pollux, Förändringar, och En tung roman för ungdomar

 2. Håller med dig om det fanns transportsträckor men då vandrade mina tankar till frågor runt omkring själva storyn typ skulle det vara genomförbart, hur skulle man själv reagera osv Det gav mig ett och annat.
  Anna recently posted..Det sällsamma fallet Benjamin Button (F. Scott Fitzgerald)

  • Vad kom du fram till. Tror du att det är möjligt?

   • Ja, kanske. Det känns som att gränserna för vad som är möjligt och för vad man kan tänka sig att göra flyttas mest hela tiden. Människor exponerar sina privatliv och sina barn på sociala medier, avlyssning av vanliga människor är helt legitimt och cookies håller reda på vart enda steg på nätet. En halv sekund efter man sökt på något så går man reklam om grejen…
    Anna recently posted..bokbloggsjerka

 3. Den boken ligger och väntar på att bli läst här hos mig!
  Lena recently posted..Francesca

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: