Recension: Settled Blood av Mari Hannah

Baksidestext: When a young girl is found dead at the base of Hadrian’s Wall, it’s not long before Detective Chief Inspector Kate Daniels realizes her death was no ordinary homicide. She was thrown from a great height and was probably alive before she hit the ground. Then a local businessmen reports his daughter missing, has Daniels found the identity of her victim, or is a killer playing a sickening game? As the murder investigation team delve deeper into the case, half truths are told, secrets exposed, and while Daniels makes her way through a mountain of obstacles time is running out for one terrified girl.

Mina tankar: Mördaren i Settled Blood av är i särklass den grymmaste karaktären som har haft äran att träffa på. Och jag är så tacksam att detta är och inte något som skulle kunna ske på riktigt. Hoppas jag då sannerligen i alla fall!

Händelserna sätter igång direkt och det är bara att ta på sig all tänkbar skyddsutrustning för att hänga med Kate Daniels i jakten på mördaren. En mördare som inte enbart finner nöje i fysiskt våld, utan en som även går igång på att leka med de mördarde offrens föräldrar.

Kate Daniels är en polis som genast fattade tycke för men ändock tycker jag att hennes tvång att till varje dra en gräns mellan jobb och privatliv går lite väl långt ibland. Även om jag vet orsaken till det så tycker jag att hon borde kunna steppa upp lite och ge vissa typer en knäpp på näsan.

har ett språk som tilltalar mig: hon är rak och trasslar inte in sig i långa utläggningar om oväsentliga ting, njuter av hennes smarta och träffande referenser till ex. 24 (en av de bästa tv-serierna ever!) och för mig viktiga och/eller ”likable” karaktärer (här så klart) etc.

Mari Hannah är en mycket produktiv som skriver flera olika serier samtidigt. Imponerande eller hur?

Settled Blood är den andra boken i om Kate Daniels och den första som läser, men jag kände mig inte helt bortkommen för att jag inte började läsa dem i ordningen som anges nedan.

  • The Murder Wall
  • Settled Blood
  • Deadly Deceit
  • Monument to Murder
  • Killing for Keeps
  • Gallows Drop

Dessa och andra verk kan du läsa mer om här.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: