Recension: Sista samtalet av Stephen Booth

Recension: Sista samtalet av Stephen Booth

Sista samtaletFörfattare: Stephen Booth
Originaltitel: The Kill Call
Utgivningsår: 2009
Förlag: Minotaur
Antal sidor: 388
[Rating: 4/5]

Sammanfattning

En död man hittas av några hundar under en rävjakt. Strax därefter ringer en man och berättar om samma lik. Anmälaren påstår dock att liket ligger långt ifrån den plats där hundarna hittade det. Fry och Cooper famlar länge omkring i härvan av lögner, jägare, demonstranter, häststölder och inte minst en undanskymd del av den brittiska köttindustrin innan gåtan slutligen får sin lösning.

Mina tankar

Stephen Booth är kung för mig. Han skriver alltid intressanta och ofta tankeväckande intriger. Hans miljö- och personbeskrivningar är outstanding: Han har en detaljrikedom som i alla fall jag sällan har skådat. När han beskriver en plats så befinner jag mig där. När han beskriver lukterna så fladdrar dessa förbi mina näsborrar och inte sällan har jag kommit på mig själv med att rynka på näsan. Alla mina sinnen är närvarande när jag håller en bok av Stephen Booth i händerna och en viss känsla av separationsångest infinner sig när det åter är dags att säga på återseende.

Jag längtar redan till hans tionde bok om Fry och Cooper finns i handeln.

Om du tycker om brittiska deckare men ännu inte har stiftat bekantskap med Booth så råder jag dig verkligen att ändra på detta. Ett tips dock: läs böckerna i rätt ordning så att du verkligen kan följa huvudpersonernas utveckling under resans gång. Du lär inte ångra dig.

Svarta hunden (2001)
Jungfrudansen (2002)
Iskallt spår (2003)
Blindspel (2004)
Ett sista andetag (2005)
Dödens plats (2006)
I skydd av mörkret (2007)
Svart som synden (2008)

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: