Recension: Snabbt byte av Janet Evanovich

Snabbt byte är den trettonde boken i Janet Evanovichs serie om prisjägaren Stephanie Plum.

Precis som sig bör är hon på jakt efter en hel del skumma typer som har misslyckats med att infinna sig i rätten när de ska. Men denna gång måste Plum även vara delaktig i jakten på sin före detta man Dickie Orr som har försvunnit under mystiska omständigheter.

Precis som sig bör slits hon mellan de två männen i hennes liv: Morelli och Ranger som gräver ner stridsyxan för att i stället hjälpas åt att hålla Stephanie Plum utom fara.

I Snabbt byte är väldigt mycket som vanligt. Det enda som saknas är de där tokroliga partierna som gör att man ligger och vrider sig i soffan av skrattplågor. Här får man som bäst skratta till lite snabbt innan skrattet försvinner lika snabbt som det kom.

Boken är på intet sätt dålig för det men den ligger på den lägre delen av betygsskalan då många av Evanovich böcker är betydligt bättre än den här. Den passar dock utmärkt att läsa i t.ex. reklampauser då den inte kräver särskilt stor tankeverksamhet och eftersom jag har läst tolv böcker innan den här så finns det ingen risk att jag ska tappa bort mig på grund av en något ryckig läsning då man genast känner sig hemma med en ny Plum-deckare i händerna.

Det känns tryggt på något konstigt sätt.

Snabbt byte är den sista boken som hittills är översatt till svenska och med tanke på att den kom ut redan 2009 är det väl högst osäkert hur det kommer att bli med de återstående fem i serien.

Bokfakta:

Författare: Janet Evanovich
Titel: Snabbt byte
Originalets titel: Lean Mean Thirteen

Utgivningsår: 2009
Förlag: Damm
Antal sidor: 253
Källa: Bibliotek
Intresse: Stephanie Plum, , ,
Betyg [Rating:2/5]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: