Recension: Viskleken av Arne Dahl

För ganska många år sedan läste en del om en grupp människor som gick under namnet A-gruppen. Intresset för s böcker dog emellertid ut efter ex antal böcker, och därefter ägnade jag inte honom en tanke. Förrän nu.

När jag såg Viskleken stå i snurran i bibliotekets deckarrum kändes det nästan som att den stod där bara för mig, och eftersom jag inte kunde motstå bokens vädjan om att bli läst av just mig fick den följa med hem. Det skulle dock dröja ett par veckor innan jag ens kom på tanken att ta ned den från hyllan. Men när jag väl gjorde det gick det snabbt att plöja igenom den, sitt gedigna sidantal till trots.

När välbekanta namn som Paul Hjelm, Kerstin Holm och Arto Söderstedt dök upp kändes det precis som att jag hade träffat dem så sent som förra veckan. Detta innebar att jag inte behövde lägga någon som helst energi på att lära känna dem på nytt. Ej heller behövde jag bekymra mig om saker som hände i böckerna om A-gruppen som jag ännu inte har läst, eftersom Dahl gav mig det jag behövde genom karaktärernas tillbakablickar. De var varken fler eller färre än nödvändigt, utan de låg på en helt perfekt nivå. Sånt gillas, i alla fall av mig!

I normala fall brukar jag några rader om intrigen, men i det här fallet är det slöseri med tid eftersom är så informativ och bra:

Vid ett första ögonkast kan det tyckas som att handlingen spretar en aning, och det gör den också. Men jag kan lova dig att Dahl knyter ihop trådarna på ett föredömligt sätt, vilket i alla får mig att längta efter mer.

Som tur är finns redan den andra delen om Opcop, Hela havet stormar, ute i handeln, och den tänker jag så fort som den har hittat till mitt lokala .   

Glöm dock tanken på att läsa del å före del ett. Det händer en hel del saker i Viskleken som du måste vara medveten om innan du kastar dig in i Opcops vidare . Detta kan jag med säkerhet säga innan jag ens har läst baksidestexten på del två. Om du ändå väljer att bortse från min rekommendation får du helt enkelt skylla dig själv.

Andra röster om Viskleken

Bokfakta:

: Arne Dahl
Titel: Viskleken
Utgivningsår: 2011
Förlag: Albert
Format: Inbunden
Antal sidor: 504
Källa: Bibliotek
Intresse: Deckare, kriminalroman
: Opcop (del 1)
Betyg [Rating:3/]

 

Comments

  1. Har läst en bok av Arne Dahl och jag fick ingen mersmak av honom tyvärr, i alla fall inte då. Men man kanske skulle ge honom en ny chans.
    Lena recently posted..Tematrio – Tjocka släkten

  2. Arne Dahl får nog betraktas som min favoritförfattare av manligt kön i Sverige 🙂 Hela serien om A-gruppen är nästan precis utläst, men Viskleken läste jag redan förra sommaren. Jag kan inte annat än hålla med om allt, också delen om att man bör läsa denna innan man läser Hela havet stormar.
    Monika recently posted..Tematrio – Tjocka släkten

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: