Skolbänken igen då!

Table of Contents

Så kan man åter kalla sig för akademiker, eller student om man hellre vill det.

Kursen som jag från och med nu ska ägna min fulla uppmärksamhet åt är A. Den kommer att pågå ända till juni nästa år, vilket innebär att jag kommer att läsa på halvfart. Då läslistan inte är att leka med kommer jag absolut inte att ha några som helst fritidsproblem då jag dessutom har ett heltidsjobb som jag måste släpa mig till…

Nu befinner sig mina kursare, eller i alla fall några av dem, i Härnösand för ett upptaktsmöte där de kommer att prata en del om verslära, dikter från antiken och medeltiden samt lite annat smått och gott.

Att inte jag är där innebär dock föga att jag är ledig denna vecka. Tvärtom. I går kväll roade jag mig att sammanställa en planering samt en form av ett läseschema över vad som ska hinnas med under respektive vecka. Resultatet blev så här (i förkortad form):

Dikter (Antiken): Sapfo, Catullus, Archilochos, Horatius, m.fl.

Dikter (Renässans, barock, klassicism): Villon, Petrarca, Shakespeare, Donne, Vivallius m.fl.

Dessutom har vi otaliga sidor vetenskaplig litteratur att plöja igenom. Allt detta endast under första veckan. Nåväl, vad väntar jag på? Det är väl bara att sätta igång!

Innan jag gör det vill jag dock säga några ord om Simon Beckets senaste roman som jag läser när tiden tillåter. Jag var inte imponerad över hans två första böcker. Därför tänkte jag att jag skulle läsa den tredje på engelska och det gör saken inte ett dugg bättre. Intrigen är faktiskt riktigt spännande och intressant. Men det är också allt! Mer om det i recensionen som bör dyka upp innan denna vecka är slut.

Comments

  1. Så vansinnigt roligt!

  2. Vad kul att bli student igen! längtar lite tillbaka till det, måste nog söka någon kurs jag med snart:-)

  3. oj, oj, oj. Du har verkligen och göra.

    Lycka till med studierna.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: