Sporadiska inlägg av varierande kvalité

Ända sedan april månad har min mage gjort mitt liv till ett h-vete. I torsdags var till Piteå på ultraljud och mina problem stavas GALLSTEN. Jag är oerhört glad att jag fick en diagnos och jag kommer att bli ännu gladare är jag har opererat bort eländet.

Min mage stör min koncentration och under vissa anfall har så ont att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Andra dagar har jag ”bara” en svidande halsbränna från morgon till kväll.

Detta gör naturligtvis att bloggen blir lidande men kämpar oförtrutet vidare och producerar åtminstone ett inlägg/dag. Sedan om de är särskilt välskrivna är en helt annan sak, men med tanke på omständigheterna så får det duga helt enkelt!

Comments

 1. huvva det låter inte kul! Hur går det med litteraturstudierna när du mår så dåligt?
  men bra att det inte var nåt värre i alla fall……
  violen recently posted..Indridason- Arnaldur- Mörka strömmar

  • Mina värsta anfall kommer i samband med mat och om jag håller mig ifrån det jag vet kan orsaka besvär samt äter små portioner och ofta så klarar jag mig ganska bra. Fast ibland är det inte helt lätt att veta vad som fungerar och inte. I går åt jag en paj som jag åt förra veckan också utan problem, men i går fick jag världens anfall på jobbet.

   Studierna får jag ta i de perioder då jag känner mig bättre så det hela flyter ändå på ganska bra 🙂

 2. Ajaj – jag har haft en kort men intensiv karriär som gallbesvärspatient, fick besvär efter en graviditet, hade konstant ont någon vecka innan jag fick diagnosen och en ask älskade Diklofenak… Fick akut operereras strax efteråt då det blev inflammation – min fina hudton berodde inte på solbränna utan att jag var gul.. 😀 I alla fall så har jag varit besvärsfri sen dess och det är snart 4 år sen! Hoppas du inte behöver vänta så länge på operation.
  Lotta – hyllan recently posted..Pocket &amp Påhitt frågor och svar

  • Jag har inte fått några piller alls men i dag ska jag ringa upp på vårdcentralen så då kanske det blir ändring på det. Förhoppningsvis kan de även avslöja hur lång väntetiden till op är. Jag hoppas att jag också blir helt besvärsfri efteråt. Jag lovar att skriva ett inlägg om hur det hela slutar 🙂

 3. åh, fy. smärta i magtrakterna kan vara så kreativitetsmördande att det är galet. krya på dig!

 4. Har du provat Losec (eller liknande)? Min vän som också har diagnosticerad gallsten svär att det faktiskt hjälper för henne.

  Jag kommer inte ihåg om hon brukar kombinera det med Voltaren/Diklofenak eller ta enbart Losec. Det första är ju för själva gallstenssmärtan och kan tyvärr orsaka halsbränna.

  Annars har du väl säkert fått alla goda råd redan; undvik gröna äpplen, päron, grön paprika och skalet på gurka. Grönt är INTE skönt när man har gallsten.
  Katarina recently posted..Rätt dag

  • Nej, Losec är väl det enda jag ännu inte har provat. Jag ska ringa till sjukan i mitten av den här veckan för att höra OM remissen för operation är skickad och i så fall så vill jag veta hur lång kötiden är. Då ska jag passa på att fråga om Losec. Tack för tipset!
   För närvarande fungerar inga färger särskilt bra men visst har jag märkt att jag mår ännu sämre om jag äter något från din lista. Jag blir så less!!

 5. Åh fy! Gallstensanfall är det värsta som finns.

  Hoppas du inte behöver vänta alltför länge på operationen.

  • Det hoppas jag med för det här driver mig milt sagt till vansinne! När man till och med får halsbränna av vanligt kranvatten så är ju läget tämligen uppgivet 🙁

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: