Tematrio – Boken/Filmen

I veckans tematrio vill Lyran att vi ska berätta om tre filmer som lever upp till boken – eller inte!

Min spontana tanke är att det inte finns någon film som kan mäta sig med boken den är baserad på, men så kom jag på att det faktiskt finns ett undantag.

1. Jyrtjyrkogården av Stephen King är något så ovanligt som en fantastisk bok OCH en skitbra film. Jag läste boken och såg filmen i slutet av 80-talet och det händer att jag fortfarande ägnar den en tanke med jämna mellanrum. Magiskt!

2. Flyga drake av Khaled Hosseini är en fantastisk bok, och den berörde mig så djupt att jag gick omkring och tänkte på den i flera månader efter jag hade läst ut den. Av någon anledning bestämde jag mig för att se filmen, och det skulle jag definitivt inte ha gjort.

3. Millennium-trilogin av Stieg Larsson är något av det bästa jag har läst av en svensk författare. När den första filmatiseringen kom ut bestämde jag mig för att ge den en chans, men så här i efterhand hade jag gjort bäst i att låta bli.

Comments

 1. Jurtjyrkogården är en av de otäckaste böcker jag läst. Filmen är också otäck som sjutton men boken är snäppet vassare.
  Maria recently posted..Tematrio – Boken/Filmen

 2. Jag tror millennium filmerna är SÅ mycke bättre om man inte har läst böckerna före, tyvärr 🙁
  [Anna] recently posted..Tematrio – Boken/Filmen

 3. Jag har inte sett Jurtjyrkogården och tänker inte göra det! Boken var läskig nog; filmen skulle skrämma vettet ur mig!
  C.R.M. Nilsson recently posted..Lite shopping så här på en måndag

 4. Tycker också att flyga drake är en fantastisk bok. Har inte sett filmen och det får man kanske vara glad för! Däremot Millennium trilogin, där gillar jag både böckerna och filmerna.
  Lena recently posted..Tematrio – Boken / Filmen

 5. Jyrtjyrkogården och Det är ju verkligen böcker/filmer man kan ha åsikter om men är ju så länge sedan man både såg och läste så jag minns inte riktigt :/
  [Anna] recently posted..Tematrio – Boken/Filmen

 6. Flyga drake fanns med i min också. Jag tyckte filmen var riktigt bra, var faktiskt positivt överraskad!

 7. Flyga drake har jag med i min utmaning Läs boken,se filmen. Blir genast sugen på att läsa den när du skriver som du gör 🙂
  BokMamma recently posted..Tematrio – Boken/Filmen

 8. Jyrtjyrkogården är verkligen läskig, både som bok och film. Bra val 🙂
  Monika recently posted..Tematrio – Boken/Filmen

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: