Tematrio: fars dag

Med anledning av fars dag som firades i söndags handlar veckans Tematrio hos Lyran om tre böcker som handlar om just pappor.

Det här var betydligt knivigare än vad det verkade från början så jag har helt enkelt tagit mig friheten att tänja på reglerna en aning.

1. Pojken som kallades det av David Pelzer gjorde mig så upprörd att jag tänker på den än i dag. David blir misshandlad och allmänt illa behandlad av sin egen mor. Detta pågår under flera år och pappan gör absolut ingenting för att hjälpa sin son ut ur eländet. Mamman var sjuk men pappan var ingenting mindre än en ynkrygg.

2. I Mig äger ingen av Åsa Lindeborg skriver hon om sin alkoholiserade pappa och deras relation. Den är rak, okomplicerad och finstämd. Hör till en av få böcker som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att läsa om en dag.

3. Before the Poison av Peter Robinson handlar egentligen om just fäder men där finns två stycken som har en ganska stor betydelse för berättelsen och dess utformning. Jag som deckarfantast har inte mycket att hämta från den här boken men trots det tragglar jag mig igenom den. Den som tycker om ett behagligt tempo, miljöskildringar där Englands berömda regn och dimma tillhör vanligheterna, spöken och gamla historier som påverkar nuet kommer med all säkerhet att få ut mer av den än vad jag gör. Mer om detta i kommande recension.

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: