Tematrio – Frankrike

temafranceDet är franskt tema i veckans Tematrio hos Lyran och jag måste erkänna att jag inte har särskilt stor erfarenhet av franska författare.

Upplagt för fusk igen med andra ord!

 1. Jean-Christophe Grangé är en författare som jag gärna skulle läsa mer av. Hans böcker är råa, fartfyllda och rysligt spännande, men tyvärr är långt ifrån alla böcker översatta till svenska. Att läsa böcker på franska är tyvärr inget alternativ för mig.
 2. Da Vinci-koden av Dan Brown utspelar sig delvis i Paris, och jag besökte tyvärr staden innan jag hade läst boken. Om så inte hade varit fallet skulle jag med all säkerhet ha ägnat Lauvren en helt annan uppmärksamhet än vad jag gjorde när jag var där. Museum är inte riktigt min grej om man säger så, men jag kan inte sticka under stol med att det skulle ha varit häftigt att gå i Robert Langdons fotspår. En bit på vägen i alla fall.
 3. Franska fraser och uttryck dyker upp i en mängd böcker och det är inte alltid jag är odelat positiv till detta. Louise Penny, James Ellroy och Kathy Reichs är bara tre exempel på författare som använder sig av detta tilltag.

Jag skulle gärna läsa mer böcker av franska författare men det verkar som att de franska deckarförfattarna inte har gått hem hos de svenska förlagen.

Om du känner till någon fransk författare som du tror att jag skulle gilla får du gärna höra av dig till mig.

 

Comments

 1. Bra lösning. Jag har aldrig lärt mig franska så jag har oxå problem när det finns franska citat i böcker…
  Freja recently posted..En gräslig fransk trio…

  • Nej, jag förstår verkligen inte vitsen med det men det verkar bara bli allt vanligare. Eller så är det bara så att man lägger märke till det på ett helt annat sätt än tidigare.

 2. Du lyckades få till lite Frankrike där 🙂 Grangé vill jag läsa!
  Lena recently posted..Tematrio – Frankrike

 3. Fred Vargas känner du förstås till. Rekommenderar hennes böcker i alla fall. Sekwa ger ut dem på svenska.

  • Jag började läsa en av hennes böcker men den gillade jag inte alls. Har dock ingenting emot att ge henne en ny chans.
   Vilken bok skulle du säga är ett ”säkert kort”?

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: