Tematrio – Grisiga gubbar

Table of Contents

Lyrans tematrio denna vecka handlar om Grisiga gubbar och i ärlighetens namn brukar det finns minst en sådan i varje som jag läser.

Det finns dock några stycken som jag fortfarande kan tänka på ibland även om det har gått några år sedan jag läste böckerna i fråga.

Den absolut första som poppade upp från mitt undermedvetna var ”tokdoktorn” Peter Teleborian som gjorde allt för att få omyndigförklarad i Stieg Larssons Millenniumtrilogin.

Pappan till David Pelzer är något av den fegaste som jag någonsin har läst om. Trots att mamman i huset behandlade David sämre än en hund så gjorde han absolut ingenting för att hjälpa/rädda sin son. Fegt. Mycket fegt.

Till sist måste jag nämna Peder Rydh från Kristina Ohlssons två första . Han är en sådan arrogant och dryg person som jag absolut går igång på. I negativ mening alltså.

Comments

  1. Jag har typ 50 sidor kvar i Tusenskönor och sedan blir det bok tre. Det har tyvärr inte blivit mycket lästid i veckan.

  2. Vände mig också till grisarna kring Salander, men valde en annan. Däremot borde kanske Peder platsat, men jag vet inte riktigt hur bortom hopp han är.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge
%d bloggare gillar detta: