Tematrio – Italien

TematrioVeckans handlar om Italien, vilket är ett ämne som verkligen passar mig. Utmaningen går helt enkelt ut på att berätta om tre från Italien.

1. vet att jag tjatar, men så fort jag får chansen nämner jag monologen Nittonhundra: om Oceanpianisten. Jag läste den för vad som känns som tusen år sedan men jag kan helt enkelt inte sluta tänka på den. Den är annorlunda, gripande och glimtvis helt fantastisk.

2. Falska bevis av Donna Leon är bara en i raden av hennes mysdeckare som utspelar sig i Venedig. Det som framför allt gillar med den här boken är att hon får mig att drömma om den stad som jag i det verkliga livet inte är särskilt förtjust i. Dessutom blir jag nästan överdrivet sugen på fastän hon bara beskriver enkla rätter såsom t.ex. Pasta con olio e peperoncino.

3. På sannolika skäl av Gianrico Carofiglio är intressant på många vis: den är helt omöjlig att placera i en bestämd genre, språkets enkla prosa gör den lättläst men utan att för den skull vara tråkig, kapitlen är korta vilket bidrar till att speeda upp det annars något slappa tempot, och sist men inte minst så har han tagit dialogerna till en för mig ny nivå.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: