Tematrio – Kroppsdelar

TematrioI denna veckas Tematrio vill Lyran att vi ska berätta om böcker med kroppsdelar i titeln. Hon tycker själv att hon har valt ett svårt ämne, men jag håller inte alls med eftersom jag för en gångs skull kan välja och vraka mellan titlar som jag har läst.

1. Lee Childs böcker om Jack Reacher är någonting alldeles extra, och i Det ögat inte ser befinner han sig på en tunnelbana tillsammans med medpassagerare som han tycker beter sig underligt. Reacher är helt övertygad om att det är en självmordsbombare han ser, men ändå tvekar han om han skall ingripa eller ej.

Det här är en thriller när den är som bäst, och därmed tänker jag inte slösa bort er tid med att orda alltför mycket om den. Läs den i stället!

2. Jag är inte särskilt förtjust i Harry Hole, men väl i de intriger som Jo Nesbø snickrar ihop. Pansarhjärta är en vansinnigt spännande och läskig bok där jag för första (och kanske sista) gången fick stifta bekantskap med tortyrredskapet Leopolds äpple. Med tanke på vad det kan ställa till med så känns det betryggande att jag inte har någonting otalt med någon som kan tänkas ha ett äpple av det här slaget i bakfickan.

3. Jag blir alldeles varm om hjärtat när jag tänker på Dennis Lehane. Han erbjuder alltid en nervkittlande och ibland direkt motbjudande intrig. Trots det fullständigt trollbinder han sin publik. I Mörker ta min hand har en student mot bättre vetande retat upp Bostons maffia, och Kenzie & Gennaro anlitas för att skydda honom. Under tiden sker en rad fasansfulla mord som påminner om en del gamla ouppklarade fall. Vem blir nästa offer?

Mycket läsvärd bok!

 

Comments

  1. Lee Child har jag läst men inte denna bok. Mörker ta min hand hade även jag med i min trio.
    Lena recently posted..Tematrio – Kroppsdelar

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: