Tematrio – Norden 2012

TematrioFörra veckans tema i Lyrans tematrio var Nobelpriset 2011 och då kunde jag av förklarliga skäl inte vara med. Veckans tematrio passar mig däremot som handen i handsken: Norden 2012. Bakom valet av tema ligger det faktum att nästa års bokmässa kommer att röra sig kring temat Norden.

1. Den sista goda människan av A.J. Kazinski (psydonym för Anders Rønnow Klarlund och Jacob Weinreich) ligger för närvarande på mitt köksbord. Jag har inte hunnit läsa den själv men då den har fått lovord av så gott som alla danska tidningar känner jag mig oerhört nyfiken på den.

2. I skrivande stund håller jag på att läsa Skendöd av den norske författaren Thomas Enger och hittills gillar jag verkligen vad jag läser.

3. Hittills har jag läst två böcker av Arnaldur Indriðason och jag blev nästan lite förälskad. Inte så mycket av vare sig karaktärerna eller intrigen men av miljön. I Kvinna i grönt stod Erlendur Sveinsson för fiolerna men i Svart Himmel är det i stället hans kollega Sigurdur Óli som är bokens huvudkaraktär. Och ska jag vara riktigt ärlig tycker jag betydligt bättre om honom än vad jag gjorde om Erlendur…

Comments

  1. Skendöd ska jag kolla in.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: