Tematrio – Norden 2012

TematrioFörra veckans i Lyrans var Nobelpriset 2011 och då kunde av förklarliga skäl inte vara med. Veckans passar mig däremot som handen i handsken: Norden 2012. Bakom valet av ligger det faktum att nästa års bokmässa kommer att röra sig kring temat Norden.

1. Den sista goda människan av (psydonym för Anders Rønnow Klarlund och Jacob Weinreich) ligger för närvarande på mitt köksbord. har inte hunnit den själv men då den har fått lovord av så gott som alla danska tidningar känner mig oerhört nyfiken på den.

2. I stund håller på att läsa Skendöd av den norske författaren Thomas Enger och hittills gillar verkligen vad jag läser.

3. Hittills har läst två böcker av Arnaldur Indriðason och jag blev nästan lite förälskad. Inte så mycket av vare sig karaktärerna eller intrigen men av miljön. I Kvinna i grönt stod Erlendur Sveinsson för fiolerna men i Svart Himmel är det i stället hans kollega Sigurdur Óli som är bokens huvudkaraktär. Och ska vara riktigt ärlig tycker jag betydligt bättre om honom än vad jag gjorde om Erlendur…

Comments

  1. Skendöd ska jag kolla in.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: