Tematrio – Norden på Bokmässan

TematrioMed anledning av att Bokmässan har nordiskt tema i år vill Lyran att vi berättar om tre favoriter från Norden i veckans tematrio:

1. Jussi – Adler Olsen imponerade inte särskilt mycket på mig med Kvinnan i rummet, men den var i alla fall så pass bra att jag gav honom fler chanser. Och gissa om jag är glad att jag gjorde det. Hans böcker om Carl Mørck & Co blir bara bättre och bättre, och jag hoppas innerligt att det inte kommer att dröja länge innan jag får återse dem igen.

2. Arnaldur Indriðason vinner den isländska kampen över Yrsa Sigurdardottir. Egentligen är det en något orättvis jämförelse eftersom jag har läst tre böcker av den förstnämnda, medan jag hittills bara har läst Eldnatt av Sigurðardottir. Klart står dock att Indriðasons första bok, som jag kom i kontakt med i alla fall, höll en betydligt jämnare nivå än vad Sigurðardottirs gjorde.

3. Även om jag absolut inte kan stå ut med Harry Hole så är Jo Nesbø en av mina nordiska favoritförfattare. Det kan låta en aning märkligt, men om man bortser från huvudkaraktären för att i stället fokusera på de smått genialiska intrigerna och övriga långt mer intressanta karaktärer så får man ett vinnande recept.

Comments

 1. Jag tycker Jussi Adler-Olsens böcker är toppen,,små roliga också.Joe Nesboe har jag inte läst än,,måste göra det…Kan man få mer tid?
  Mia Eggimann recently posted..David Foenkinos – Nathalie-en delikat historia – Ljudbok

 2. Harry Hole, ja. Böckerna om honom har jag ju läst. Men inte vet jag om jag nu varken gillar eller ogillar honom så där extra. Jag är nog inte den som ska uttala sig om deckarfigurer kanske. Jag gillade böckerna i alla fall.
  Sara Pepparkaka recently posted..Septemberdikten ur min kalender

 3. Av Indridason har jag läst Kvinna i grönt och av Nesbø har jag läst Smärtans hus. Din tredje författare har jag däremot inte hört talas om.
  Lena recently posted..Tematrio – Norden på Bokmässan

 4. Här känner jag minsann igen alla tre 🙂 Sigurðardottir återstår att bli läst, men hennes två första står redan i hyllan.

  Och till viss del håller jag med om Harry Hole. I de två första böckerna blev jag bara arg på honom, sen började jag tycka om honom. Om de genialiska intrigerna råder det ingen som helst tvekan.
  Monika recently posted..Topp Tio Tisdag: Oavslutade serier

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: