Tematrio – outläst

Lyrans Noblesser är värd för ett eventet Tematrio. Aktuellt tema den här gången är vilka tre romaner man har lämnat outlästa och varför.

1. Skadan skedd av Ruth Rendell återlämnades till biblioteket med halva boken otläst. Det var inget tempo i boken, språket (läs översättningen var ovantligt bristfällig med flertalet stavfel och grammatiska misstag) och handligen var totalt ointressant.

2. Aldrig fucka upp av Jens Lapidus. Det fanns ingenting som jag tyckte om med den här boken: språket är en katastrof (stockholmsslang, som är totalt obegripligt för de som inte bor eller har bott där), den hårdkokta stilen som han kör med (trots hans förnekelse) har aldrig gått hem hos mig och handlingen är totalt ointressant. Jens Lapidus böcker kommer aldrig mer över min tröskel.

3. Box 21 av Roslund & Hellström. Det som framför allt störde mig med den här boken var språket. Eller rättare sagt, de ständiga kommateringarna. De förstör helt rytmen i läsningen och texten blir tämligen sönderryckt och ointressant.

Comments

 1. Jag har läst Box 21 och skulle inte rekommendera den.

  • Så skönt: då är jag inte ensam om att inte tycka om den 🙂

  • Lyran: Åh så skönt. Då är jag inte ensam om att inte tycka om den. Jag kan inte begripa hur kritikerna kan vara så lyriska över detta deckarpar!?

 2. För att det verkar som om vi har ganska lik smak av det lilla jag läst på din blogg 😉 men visst vågar jag, men jag kommer inte prioritera den. Högen med olästa böcker är stoooooor!

  • Då förstår jag 🙂 Visst är det härligt med en stor oläst hög? Om inte annat kan man gömma, eller kanske snarare glömma bort, tveksamma böcker. Numera har jag slutat fortsätta läsa böcker jag inte tycker om. Tidigare tvingade jag mig att läsa ut dem, men livet är för kort för att slösa bort tid på dålig/ointressant litteratur.

 3. Gillade Snabba Cash, men fixade inte Aldrig fucka upp. Box 21 står i hyllan, men frågan är om jag vågar läsa den…

  • Lilla O: Varför skulle du inte våga läsa den? För min sågning, eller av någon annan anledning?
   Jag har läst om många (framför allt kritiker!) som är helt lyriska över Roslund och Hellströms böcker. Varför går över mitt förstånd.

 4. Vilken sågning av Aldrig fucka upp. 🙂 Jag lyssnade på Snabba Cash av samma författare och gillade den. Har du läst den/tyckte du lika illa om den? 🙂

  • Nej, den har jag inte läst och jag har inga intentioner att göra det heller. I alla fall inte i dagsläget. 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: