Tematrio – Påskdeckare

temadeckareDet har blivit tradition att läsa deckare under påsken, och med anledning av att jag nästan uteslutande läser deckare får man antingen anta att jag har påsk året om eller att jag är ett tydligt exempel på att traditioner är till för att brytas. Hur det nu än ligger till med den saken vill Lyran att vi ska berätta om tre favoritdeckare i veckans Tematrio.

Med tanke på att jag oftast läser böcker som ingår i serier tänkte jag tipsa om författare som skriver rysligt bra sådana:

 1. Jag älskar Louise Pennys böcker om kommissarie Gamache. De är något av vad man kan kalla för mysdeckare, vilket till stor del kan tillskrivas det låga tempot. Det borde inte passa mig eftersom jag älskar böcker med skyhögt tempo, men konstigt nog är jag helt såld på de här böckerna i alla fall. Jag gillar miljöerna, karaktärerna och att Penny har en förmåga att bibehålla läsarens intresse även när det inte händer särskilt mycket.
 2. Assar Andersson har skrivit en trilogi om Anders Hademark. Han är för mig bara en karaktär av många, men med Allan Börjesson är det en helt annan historia. Det kryper i kroppen bara jag tänker på honom och i höst kommer vi att återse varandra, då i den fristående boken Allan Börjesson. Som jag längtar till det mötet.
 3. Jag började med att se serien om Carol Jordan och Tony Hill på tv och redan efter avsnitt ett var jag fast. Jag följde serien slaviskt och när den lades ner 2009 gick jag i stället över till böckerna skrivna av Val McDermid. Nu håller jag på med bok sju och jag hoppas att det inte kommer att dröja alltför länge innan nästa del finns i handeln. Rysligt bra, men jag vill höja ett varningens finger till alla som inte tycker om att läsa om brutala mord och stora mängder blod då det finns gott om den varan i samtliga böcker. 

 

Comments

 1. Av dem har jag bara läst Val, men jag tycker hon är kanonbra!

 2. Louise Penny är jag sugen på. Har sett alla avsnitt av Mord i sinnet – om och om igen. Däremot har jag bara läst några av McDermids böcker.

 3. Har aldrig hört talas om Louise Penny eller hennes böcker. Tack för tipset, ska kolla upp böckerna på en gång.

  http://www.sarasworlds.com

 4. JAg bara måste prova Louise Penny som står i hyllan och väntar…

  Val McDermids Wire in the Blood tillhör de mest groteska jag läst och ändå så tycker jag hennes böcker är riktigt bra!
  Lottens Bokblogg recently posted..Topp Tio Tisdag: Tio böcker jag rekommenderar allra starkast

 5. Ja Louise Penny har jag läst och Assar Andersson första ligger och väntar på mig.
  Mia
  Mia Eggimann recently posted..Nu har boken kommit

 6. Inte hört talas om någon utav dem, bäst att jag kollar upp! 🙂
  Carro recently posted..Kaosutmaningen

 7. Louise Pennys första om Gamache står fortfarande oläst i hyllan. Jag vet inte när detta ska åtgärdas 🙂
  Monika recently posted..Topp Tio böcker jag rekommenderar mest

 8. Här var det tre författare som jag inte känner till. Tack för tipset!
  Lena recently posted..Tematrio – Påskdeckare

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: