WOW gånger TVÅ

Stieg Larsson har sålt inte mindre än 60 miljoner exemplar av sin Millenniumserie världen över. Det är sådana siffror så att man nästan hisnar. Tänk om han själv hade fått ta del av sin framgångssaga!

Många tar sitt yrke oerhört seriöst och de flesta av dem sitter nog under vanlig kontorstid och filar på sina alster. En som går ett steg längre är Dean Koontz som jobbar 10 – 11 timmar om dagen och han vägrar gå vidare förrän den sidan han för närvarande håller på med är perfekt. Detta kan medföra 20 – 30 omskrivningar vilket innebär att:

The process is slow, but that’s a good thing. Because I don’t do a quick first draft and then revise it, I have plenty of time to let the subconscious work; therefore, I am led to surprise after surprise that enriches story and deepens character. I have a low boredom threshold, and in part I suspect I fell into this method of working in order to keep myself mystified about the direction of the piece–and therefore entertained.

kan inte annat göra än att lyfta på hatten för en människa som måste besitta en självdisciplin långt utöver det vanliga. Personligen skrivet jag alltid minst ett blogginlägg om dagen och sitter med översättningen åtminstone minst en timme varje dag (längre under helger och andra ledigheter) men jag skulle ALDRIG kunna motivera mig så mycket som en hel arbetsdag VARJE dag åt att skriva. Det är nog kanske en av anledningarna till att jag inte är författare …?!

Hur många timmar spenderar du framför datorn med dina egna skrivprojekt?

 

 

Comments

  1. Biblofilter says

    Annika tack för att du laat mig hitta Dean Koontz!

    ”You may think that is bullshit, and it is, but it’s a sincere kind of bullshit.”

    I got a feeling im going to like this guy 🙂

    Jag spendera inte saa laang tid fremför datorn, men en hel del tid med pen och papper och i karbadet

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: