Ytterligare 8 okända fakta om mig

För en tid sedan återupptog jag en utmaning från 2007, och nu har bollen bollats tillbaka till mig av boktok73. Detta torde innebära att cirkeln numera har slutits och att utmaningen tar stopp här.

Dock tänker jag inte göra det så lätt för mig att jag undviker att ge ytterligare 8 mer eller mindre okända fakta om mig:

 1. Jag älskade att spela tennis när jag var liten, men en knäskada satte stopp för den eventuella karriären redan när jag var 13 år.
 2. Jag älskar sport av alla de slag. Det finns dock sporter som jag vurmar extra mycket för: fotboll (Barcelona) och längdskidåkning.
 3. För mig finns det bara ett radioprogram: Morgonpasset i P3 med Martina, Kodjo och Hanna. Jag vägrar att lyssna på såväl Helg- som Sommarpasset, eftersom dessa program är långt ifrån lika bra som ”originalet”.
 4. Jag går efter en egen komponerad LCHF-diet och hittills har jag minskat 2 storlekar. En till ska det bli innan jag kommer att vara helt nöjd.
 5. Jag fick diagnosen Seborré för en tid sedan. Trots behandling med starka steroider så kliade det i hårbotten så att jag höll på att bli tokig, och som om inte det vore nog tappade jag långt mer hår än normalt. Efter inrådan av läkare började jag behandling mot svamp i hårbotten, och nu kliar det nästan ingenting OCH jag känner stubb, vilket innebär att håret är på väg att växa tillbaka. Jag fäller en liten tår av glädje och lättnad.
 6. Jag är specialist på att skapa mig nya vanor, men totalt värdelös på att bryta desamma. Nu har jag dock bestämt mig för att göra ett nytt försök att sluta snusa efter 21 år i träsket. Inte klokt egentligen och tänk bara så mycket pengar jag har kastat i sjön under alla dessa år. Fy mig!
 7. Jag dricker gärna kaffe, men jag avskyr te.
 8. När min yngsta dotter är hemma så brukar jag göra mexikansk dipp, och eftersom den är så fantastiskt god så kan jag inte låta bli att äta den jag också även om jag egentligen inte får. Eller snarare, jag får äta dippen, men inte Nachipsen som man ska ha till. Har ni inte provat den? Här kommer receptet: 1,5 dl creme fraiche, 0,5 dl majonnäs, en halv burk tacosås (dessa röres ihop i en skål). Därefter skär man två tomater i klyftor, tar bort kärnorna och skär tomaterna i pyttesmå bitar som man lägger runt kanten på skålen. Skala och hacka en lök och placera den i mitten av skålen. Riv till sist massor av ost över härligheten. Sedan är det bara att äta Nachips och dipp av hjärtats lust. Jag lovar att det är supergott!!

 

Comments

 1. Väl kämpat med LCHF! Jag har precis börjat och kör också en egenkomponerad LCHF/GI-diet. Får se vad det gett för resultat till jul. Tänker långsiktigt, inte kortsiktigt denna gång. 🙂

  PS: Gillar nya utseendet på bloggen! Funkar bättre i Iphone.
  bloggbohemen recently posted..bokbloggsjerka 24 – 27 aug

  • Jag är tacksam över all positiv respons jag har fått på min bloggs nya utseende. Hos mig laddar sidan fortfarande relativt långsamt, men jag tror att felet ligger hos min internet uppkoppling och jag kommer att ta kontakt med Telia för att reda ut den saken.

   Jag håller tummarna för att du kommer att ha nått ditt mål till jul!

 2. Bra jobbat att komma på ytterligare 8! Och du är inte ensam om hårbottenproblem, här är en till- det bara kliar och kliar och varken steroider eller skonsamt schampo och balsam verkar hjälpa…

  • Har du testat specialschampot mot svamp i hårbotten? Det gjorde underverk men det luktar ve och fan 🙂

 3. Det är absolut inte lätt att bryta vanor. även jag har lyckats sluta med både cigaretter och snus. Det var det bästa som hänt. Kul att få veta lite mer om människorna bakom bloggarna:)
  Lena recently posted..Battleship

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: