Att länka till förlagen

Både Ordfront och Natur % Kulturförlaget som hade vänligheten att skicka recensionsexemplar till mig sist vill gärna att jag skickar en länk till recensionen åt dem.

Är detta vanligt? Har ni också varit med om det här?

Det är absolut inte så att jag har någonting emot det. Det känns bara lite extra pirrigt i magen då man vet att någon med kanske något mer kritiska ögon ska granska det man har skrivit.

Comments

 1. Anna S (Bokstävlarna) says

  Vissa förlag ber om länk, vissa gör det inte.
  Natur & Kultur har gjort det några gånger, så numera skickar jag alltid med länkar till tidigare recensioner när jag mailar dem, så slipper de ens fråga. Jag tror att det är ganska vanligt, lite beroende på förlag, med förfrågan om länkar. Fast det är nog ingen som har bloggat om det förrän nu. 😉

  • Ja, det kanske det är. Anledningen att jag bloggade om det är att de som skickade recensionsex till mig först bara ville att jag skulle länka till bokens ”hemsida” så att säga. Därför blev jag lite snopen när nu dessa två förlag ville ha en länk till recensionen. Men jag har förlikat mig med tanken nu och numera känns det nästan självklart 🙂

 2. Just Norstedts brukar vilja ha länk och jag brukar skicka till dem och till andra också. Lite trevligt ändå att visa att man läst det de skickat, men visst är det lite pirrigt också!

  • Ja, visst är det! Jag ska försöka skriva recensionen i kväll och så skicka länken till Ordfront och när det väl är gjort är det bara att hålla tummarna. Jag får säga som Fru E ” … och det är väl bara positivt att någon läser vad man skriver, eller hur?” och det är ju så sant, så sant.

 3. Känns som ett helt ok krav om man får ett recensionsex! Tycker inte att du ska vara orolig eller nervös. Så länge man skriver en recesion så gott man förmår så tror jag inte att de har några större krav. Redan när de skickar recensionsex till oss bloggare vet de ju att vi gör det på hobbynivå. Och som Emma skrev, förlagen hittar nog det ändå, om de vill och det är väl bara positivt att någon läser vad man skriver, eller hur?

  • @Fru E: Det är ju självklart att jag vill att så många som möjligt ska läsa det jag skriver. 🙂
   Jag har bara inte läst att andra bloggare har fått den förfrågningen, eller kanske snarare uppmuntran från förlagen förut. Men nu när jag har läst ut Vyssan lull av Carin Gerhardsen ska jag kasta mig in i uppgiften med buller och bång.
   Men det blir dock inte i kväll då jag måste smälta intrycken en stund först. Det är på många sätt en riktigt skrämmande bok med till viss del horribla inslag.

 4. Norstedts brukar be mig om en länk till recensionen när jag bett om recex och det tycker jag de gör helt rätt i, de har aldrig kommit med några anmärkningar so far 🙂

  De förlag som inte ber om länkar hittar nog till recensionerna på egen hand förr eller senare…så inläggen blir nog lästa oavsett 😉

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: