Bokalfabet 2.0 – del 1

Linda har åter startat en alfabetsutmaning och helt logiskt börjar den med bokstaven A.

Steg ett går ut på att associera följande ord till en eller flera boktitlar och man får vara hur långsökt man vill så länge som man kan motivera svaret: Avsätta, Aldrig, And, Analfabet, Avec.

Eva-Cecilia redan har nämnt Flyga drake av Khaled Hosseini i samband med analfabeter tänkte jag att jag skulle försöka komma upp med ett eget självklart svar. Detta visade sig dock vara lite svårare än vad jag först trodde. MEN … i Peter James Dead Tomorrow florerar det en hel del gatubarn och jag är tämligen säker på att åtminstone några av dem varken kan läsa eller skriva.

En som aldrig spottade i glaset och därmed aldrig tackade nej till en avec var vår irländske vän John Rebus som jag saknar något alldeles vansinnigt. Snälla, kom tillbaka!!

Aldrig får representeras av Inte utan min dotter av Betty Mahmoody som flyr tillsammans med sin dotter från maken och hans hemland Iran. Jag minns att jag grät floder när den här boken kom ut på 80-talet.

I någon av Val McDermids böcker om Tony Hill och Carol Jordan blir Hill själv misstänkt för ett mord som han är med och utreder. Därmed blir han suspenderad (avsatt) under internutredningen. Kommer dock tyvärr inte ihåg vilken bok det var!?

I steg två gäller det att presentera en karaktär vars för eller efternamn börjar på bokstaven A.

Angela ”Angie” Gennaro är Patrick Kenzies kompanjon och i den senaste boken En mörk välsignelse har de blivit äkta makar. De är ett av mina ”favoritdeckarpar” som nu förmodligen har gjort sitt i den fiktiva kriminalvärlden.

I steg tre står arbetarlitteraturen i fokus.

Här går jag dessvärre bet då jag inte kan minnas att jag någonsin har läst en bok i denna genre.

Comments

 1. Tja, poliserna i deckarna arbetar ju också. Fri tolkning funkar alltid! Det var länge sedan jag läste något om Angela.

  • Jo det är i och för sig sant och jag tänkte faktiskt tanken. Men jag tyckte att jag skulle framstå som alltför fantasilös om jag skulle ge det som exempel. Fast å andra sidan hade det kanske varit bättre än att inte svara alls 🙂

 2. Du fick ju ihop det riktigt bra. Själv gav jag upp efter att läst orden på. Jag har för dålig fantasi.

  Rebus saknar jag med har dock bara sett det på tv så borde kanske läsa böckerna också..

  • Åh tack! 🙂
   Det ”enda” som krävs är att tänka ”outside the box” och så brukar idéerna komma till mig. Men visst krävs det såväl tankeverksamhet som fantasi men jag är säker på att du åtminstone skulle komma på en titel av de ord som slumpas fram. Eller?

   Alla böcker utom Adress Fleshmarket Close är riktigt bra. I serien om John Rebus finns det dessutom hela sju böcker som av någon anledning inte har blivit översatta till svenska och de är jag oerhört nyfiken på.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: