Bokalfabet 2.0 – del 25

Nu kommer mina svar på Lindas bokalfabet 2.0 i en något omvänd ordning då jag inte har haft tid att ge mig på bokstaven x innan det blev dags för veckans y: yvig, yrsel, ynklig, ytlig och ypperlig.

Det finns många exempel på böcker som är ytliga och den senaste i raden är Peter Pans hemlighet av Michael Katz Krefeld. Intrigen, karaktärer och språk kan sammanfattas med ett ord: trams!

Jag hade extremt höga förväntningar på Peter James Perfect People men den var en sådan besvikelse att jag överväger om jag ens ska läsa ut den eller om jag ska låta bli. Det som framför allt stör mig är de ynkliga huvudkaraktärerna John och Naomi Klaesson. Att de är ypperligt själviska gör inte saken bättre.

Liksom det finns gott om ytliga böcker så finns det en uppsjö av böcker av ypperlig kvalitét, bland dessa finns In the Dark av Mark Billingham, Mörk jord av Belinda Bauer och Kråkflickan av Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist.

I Hjärtats mörker av Jonas Moström huserar Ylva Forsblad som har många ansikten och inget av dem är särskilt angenämt…

Listan över författare som jag önskar skulle skriva ytterligare en bok kan i princip bli hur lång som helst men just nu längtar jag enormt efter en ny spännande mordhistoria som Carol Jordan och Tony Hill ska nysta upp!

Comments

  1. enligt O
    Twitter:
    says

    Trams låter inte lockande, men Kråkflickan måste jag se till att läsa snart.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: