Bokalfabet 2.0 del 8

Tiden går fort när man har roligt!

Tisdagar innebär ännu en bokstav i Lindas bokalfabet 2.0 och denna vecka är det H som gäller: häst, högtidlig, hosta, häftig och hemlighetsfull.

Jean-Christophe Grangé skriver böcker som jag betecknar som häftiga då han skriver med ett sådant driv och frenesi att man blir fullständigt utmattad bara genom att hålla hans böcker i handen. Ett exempel på detta är En mässa för de döda. Trots att den är den snällaste av dem som jag har läst så känns det nödvändigt att höja ett varningens finger för känsliga läsare …

I gömt byte av Janet Evanovich ska Stephanie Plums syster gifta sig och som vanligt när hon är i farten blir det mer kaos än högtidligt.

Mannen som kunde tala med hästar av Nicholas Evans är en bok och film faktiskt (!) som berörde mig djup. Jag tycker illa om när djur och barn far illa och detta är precis vad som händer redan i början av detta drama.

Karaktären kan inte bli någon annan är Harry Hole som förvisso har långt kvar till att få mitt fulla förtroende men jag har inte gett upp hoppet … ännu!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Janet Evanovich är stjärnan i topp för mig när det gäller humor. Jag har kommit till bok nummer elva av numera sjutton böcker om Stephanie Plum och då min bibliotekarie sa att böckerna ska läsas på engelska för att humorn ska framträda än mer så kunde jag inte låta bli att beställa Eleven on Top. Nu återstår det att se om jag kommer att hålla med henne eller inte.

Nu hoppas jag på turen att det är just jag som ska vinna Johan Theorins signerade bok Blodläge som Linda tänker lotta ut bland de som svarar på bokalfabetet denna vecka.

Comments

  1. Än så länge är det bara du som svarat så chansen är rätt stor. Ska kolla hyllorna efter bytesböcker också. Har i alla fall hittat en James Patterson, men jag letar vidare.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: