Bokbloggsjerka 1 – 4 april

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg.(Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Koko tycker att bokbloggsvärlden fokuserar för mycket på det som är nytt och spännande. Därför vill hon utmana er att blogga om en bok (eller flera) som är minst hundra år gammal men som fortfarande är läsvärd. Vuxenbok, barnbok, facklitteratur, vad du vill. Motivera!

Comments

 1. Jej, roligt att så många antagit utmaningen! Jag hoppar på i sista minuten med Almqvist!
  https://kattslavenkoko.wordpress.com/2016/04/04/gar-det-verkligen-an/
  Koko recently posted..Går det verkligen an?

 2. Jättekul fråga! Tyvärr har jag (än så länge) inte läst så mycket klassiker, så hade kanske inte så mycket att tipsa om, men här kommer mitt svar i alla fall: http://aldrigbaraord.blogspot.se/2016/04/bokbloggsjerka-1-4-april-klassiker.html
  Kimberly recently posted..Bokbloggsjerka 1 – 4 april: Klassiker

 3. Kul fråga. Jag har skrivit om en roman som nästan har 1000 år på nacken. https://andraupplagan.wordpress.com/2016/04/03/en-riktigt-gammal-bok/

 4. Första gången jag är med i jerkan 🙂
  http://haveyoureadthisone.com/2016/04/03/bokbloggsjerka-1-4-april/
  Yrsha recently posted..Bokbloggsjerka 1-4 april

Trackbacks

 1. Bokbloggsjerka skriver:

  […] helgens jerka glömdes helt bort pga påsk, men den här veckan är jag med […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: