Bokbloggsjerka 1 – 4 oktober

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske bara ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i Mr Linkyn här nedanför. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan. (Under fliken ”Jerka” finns en sammanställning på vilka deltagare som har anmält sig till respektive vecka. Listan uppdateras varje måndag).

Du måste ha en bokblogg blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med. Med detta inte sagt att du inte kan ha en mer ”allmän” blogg, men huvudinnehållet måste ha med böcker och läsning att göra.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i Mr Linky listan här nedanför. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

NÄR DU SKRIVER RECENSIONER: SKRIVER DU DEM UNDER TIDEN DU LÄSER ELLER VÄNTAR DU TILLS DU HAR LÄST UT HELA BOKEN?

Jag skriver mina recensioner när jag har läst ut boken och ofta väntar jag dessutom åtminstone någon timme innan jag verkligen sätter mig ner och jobbar med den. Dock händer det, vid sällsynta tillfällen, att jag markerar en viktig händelse, ett intressant citat, en karaktär jag vill belysa lite extra, etc. Ofta glömmer jag dock bort att göra just det just det och då får jag halvt bläddra ihjäl mig för att hitta just DEN sidan. Ibland orkar jag fullfölja, ibland inte. Det mesta har jag dock i huvudet i alla fall så jag tycker att jag lyckas med min föresats om en rättvis bedömning av boken oavsett om ovanstående finns med eller inte.

Comments

 1. Åh, vad spännande:) Alltid roligt att tänka till över olika frågor och så himla roligt att kolla vad andra tycker och till på köpet få massor av boktips när man kollar in bloggarna:)
  Susanne recently posted..Bokbloggsjerka 1-4 oktober

 2. Kul att du är igång igen. Jag är lite sent på det, men ändå!
  Full bokhylla recently posted..Bokbloggsjerka 9- Igång igen!

 3. Nu har jag – kanske – ordnat en länk till mitt bidrag
  Ann-Sofie på OOOF bok recently posted..Bokbloggsjerka om recensioner

 4. Kul att jerkan också öppnat för oss med blandbloggar – jag skriver mest om böcker men också annat. Det som kallas livet…
  Anna recently posted..för mycket lycka

 5. Låter kul jag återkommer om min blog!
  Monika Häägg recently posted..Bokmässan 2010

 6. Håller med Frida, kul att jerkan är igång igen.
  BokMamma recently posted..Bokbloggsjerka – veckans fråga

 7. Kul att jerkan är igång igen! Hoppas det blir många som svarar denna helgen. Känner mig sugen på lite nya bloggar 🙂
  Frida recently posted..Bokbloggsjerka

Trackbacks

 1. […] Denna veckan undrar Annika om vi skriver recensioner under tiden vi läser eller om vi väntar till vi har läst ut hela boken. […]

 2. […] Posted on oktober 5, 2010 by fullbokhylla| Kommentera Ni har väl inte missat att jerkan är igång igen? Jag hade sånär gjort det, så jag är lite […]

 3. […] för bokbloggsjerka igen och den här veckan vill Annika ha svar på följande […]

 4. […] undrar Annika i den nionde delen av hennes bokbloggsjerka. Det är en kul idé för att få bokbloggare att upptäcka fler andra bokbloggar. Varje vecka […]

 5. Marias bokliv skriver:

  […] in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i Mr Linky listan hos Annika. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in […]

 6. […] en liten paus drar bloggjerkan igång igen och den här veckan vill Annika ha svar på följande fråga: NÄR DU SKRIVER […]

 7. Hur gör jag en recension? skriver:

  […] har Annika, efter en liten paus, publicerat en ny bokbloggsjerka. Denna helg är frågan som […]

 8. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas Mr. Linky som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: