Bokbloggsjerka 10 – 13 mars

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg.(Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Veckans fråga kommer från ett inlägg jag läste på Quora häromdagen med titeln ”What was the last book you read, which wasn’t originally written in your native language?”.

För min del var det The Cutting Season av Atticka Locke som jag kommer att skriva allt om inom kort.

Skriv gärna dina tankar om böcker på svenska i förhållande till andra språk. Vad ligger dig varmast om hjärtat, vad föredrar du och varför etc.

Skriv så kort eller långt du vill och du är välkommen att spåna fritt i eller kring ämnet. Sidospår är mer än välkomna 😉

Comments

 1. Trevlig helg!
  Sara Swietlicki recently posted..Bokbloggsjerka: Att läsa på andra språk

 2. Så här tycker jag om helgens jerka

  http://www.bokus.com/bok/9789185387885/bla-mane/
  Camilla recently posted..Bokbloggsjerkan 10 – 13 mars

 3. Spånade lite och det blev ett rätt långt inlägg! Svaret på själva frågan var dock rätt kort =)

  http://midnattsord.blogspot.se/2017/03/bokbloggsjerkan-10-13-mars.html
  Midnatts Ord recently posted..Bokbloggsjerkan 10-13 mars

 4. Här är mitt svar på denna, och andra, frågor:
  http://mshisingen.blogspot.com/2017/03/helgutmaningar.html
  Helena, MsHisingen recently posted..Helgutmaningar

 5. Vet inte om jag fattat frågan rätt men här är mitt svar!

  http://bokgodis.blogspot.se/2017/03/bokbloggsjerka-10-13-mars.html
  Maddes bokblogg recently posted..Bokbloggsjerka 10 – 13 mars

 6. Lite Sapir–Whorf-dropping i marginalen 😉
  https://kattslavenkoko.wordpress.com/2017/03/10/spraket-formar-tanken/
  Koko recently posted..Språket formar tanken?

 7. Det här skulle man ju kunna säga mycket om, men jag håller mig ganska kort 🙂 http://bokslut.blogspot.se/2017/03/bokbloggsjerka-10-13-mars.html
  Monika recently posted..Bokbloggsjerka 10 – 13 mars

 8. Läsande och språk är något som jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om. http://boklysten.blogspot.se/2017/03/bokbloggsjerka-10-13-mars.html
  Boklysten recently posted..Bokbloggsjerka 10-13 mars

 9. Det senaste jag läste av en icke-svensk författare var faktiskt inte något jag rekommenderar. Tyvärr. Trevlig helg på er alla!
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2017/03/ellen-med-en-gaspning.html
  Klimakteriehäxan recently posted..Ellen med en gäspning …

 10. det har blivit en del svenska böcker, men inte denna: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2017/03/senast-lasta-oversatta-bok-jerka.html
  Hanneles bokparadis recently posted..senast lästa översatta bok – jerka

Trackbacks

 1. […] vore en helg utan Annikas bokbloggsjerka? […]

 2. […] var det dags för helgens bokbloggsjerka […]

 3. […] Veckans jerkafråga på Annikas litteratur- och kulturblogg lyder: […]

 4. […] I veckans bokbloggsjerka skriver Annika: Veckans fråga kommer från ett inlägg jag läste på Quora häromdagen med titeln ”What was the last book you read, which wasn’t originally written in your native language?”.För min del var det The Cutting Season av Atticka Locke som jag kommer att skriva allt om inom kort. Skriv gärna dina tankar om böcker på svenska i förhållande till andra språk. Vad ligger dig varmast om hjärtat, vad föredrar du och varför etc. Skriv så kort eller långt du vill och du är välkommen att spåna fritt i eller kring ämnet. Sidospår är mer än välkomna […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: