Bokbloggsjerka 14 – 17 juni

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vilken karaktär önskar du skulle vara din allra bästa vän och varför?

Då jag skriver det här inlägget i sista minuten kommer jag att skriva mitt svar i ett eget inlägg under helgen.

 

Comments

 1. Tack igen för en skojig fråga, som verkligen fick mig att fundera på personer: vem är rolig / intressant / spännande som person, vem är bäst som vän. Någon har nämnt Merry&Pippin – men ärligt talat, vore inte Sam en bättre vän? Något lojalare kan man åtminstone inte tänka sig!

  Men hursomhelst, jag valde en alldeles annan figur, från barndomens favoritböcker:
  http://my.opera.com/Kattslaven_Koko/blog/2013/06/17/bok
  Koko recently posted..Selektivt regn önskas

  • Tack själv! Jag lovade ju att presentera mitt eget svar under helgen men det har inte hunnits med. Tänker dock väva in det i ett annat inlägg vid tillfälle.

 2. Vilken spännande fråga! Här finns mitt svar: http://bakbokmat.wordpress.com/2013/06/16/en-litterar-basta-kompis/
  Bakbokmat recently posted..En litterär bästakompis

 3. Det där var en kulig fråga. Här är mitt svar:
  http://skrivrobert.blogspot.se/2013/06/bokbloggsjerka-14-17-juni.html
  Robert W recently posted..Bokbloggsjerka 14-17 juni

 4. Här är mitt svar på Veckans Jerka :http://bokslukare.blogg.se/2013/june/bokbloggsjerka-14-17-juni.html
  Carro recently posted..BOKBLOGGSJERKA 14-17 Juni

Trackbacks

 1. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

 2. […] hoppade över förra veckans bokbloggsjerka, men den här jerkan tänker jag vara med i. Först tyckte jag att det var en väldigt svår […]

 3. […] Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Vilken karaktär önskar du skulle vara din allra bästa vän och varför? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på […]

 4. […] Annika frågar i sin bokbloggjerka vilken litterär person vi skulle vilja ha som bästa kompis. En riktigt spännande och mysig fråga! […]

 5. […] Hoppas ni har haft en bra helg allesammans! Det har blivit dags för veckans bokbloggsjerka, som anordnas av Annika. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: