Bokbloggsjerka 23 – 26 augusti

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Låt oss återgå till ämnet karaktärer för en stund: Finns det någon karaktär som bär upp sitt namn exeptionellt bra?

Jag är helt hopplös när det gäller namn och det är nog en av anledningarna till att jag blir lätt förvirrad när en mängd karaktärer slängs in i en bok på en och samma gång.

Så även när jag läste The Kill Artist av Daniel Silva (mer om den kommer vid ett senare tillfälle), men där finns en karaktär vid namn Uzi och för en gångs skull behövde jag aldrig försöka minnas hur han passade in i det aktuella sammanhanget, jag menar det är knappast något snack om vad han livnär sig på till vardags eller vad säger du?

 

Comments

 1. Eftersom väldigt många tog upp Harry Potter i sina svar på den här jerkan, tänkte jag bidra med ytterligare ett inlägg i ämnet:

  http://ugglanoboken.blogspot.se/2013/09/harry-potter-studio-tour.html
  Ugglanoboken recently posted..Harry Potter Studio Tour

 2. Jag tycker också om namnen i Harry Potter, inget originellt där, efter vad det verkar… Några andra exempel kom jag på också, liksom ett par där det explicit sägs att namnet är olämpligt. Hittas här: http://my.opera.com/Kattslaven_Koko/blog/2013/08/26/nomen-est-omen
  Koko recently posted..Lagom?

Trackbacks

 1. […] fråga i Annikas bokbloggsjerka är om det finns någon karaktär som man tycker bär upp sitt namn exceptionellt bra. Det var inte […]

 2. […] den här veckans bokbloggsjerka ställs frågan:  Vad skulle du göra om du plötsligt blev fem miljoner kronor rikare? För fem […]

 3. […] den här veckans bokbloggsjerka är Annika snäll och undrar Vilken bok/vilka böcker längtar du mest av allt efter just […]

 4. […] Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Låt oss återgå till ämnet karaktärer för en stund: Finns det någon karaktär som bär upp si…Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: