Bokbloggsjerka 23 – 26 januari

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Johanna på Bokhora ställde tidigare i veckan en fråga om baksidestexter, och eftersom jag personligen alltid läser den blev jag nyfiken på hur du tycker att den ska vara för att fånga ditt intresse (alternativt vad den absolut inte får innehålla för att undvika att du ska rata en bok för gott).

Jag gillar intresseväckande och informativa baksidestexter som får mig att vilja läsa mer. Med andra ord får de gärna innehålla en cliffhanger eller två men de får under inga omständigheter avslöja för mycket.

Tyvärr, har jag för dåligt minne för att komma på några bra exempel här och nu men jag ska försöka att ge några längre fram.

Vad jag däremot kan göra är att dela med mig av en baksidestext som är rolig:

”A panda walks into a cafe. He orders a sandwich, eats it, then draws a gun and fires two shots in the air.

Why, asks the confused waiter, as the panda makes towards the exit. The panda produces a badly punctuated wildlife manual and tosses it over his shoulder.

I´m a panda, he says, at the door. Look it up.

The waiter turns to the relevant entry and, sure enough, finds an explanation.

Panda. Large black-and-white bear-like mammal, native to China. Eats, shoots and leaves.”

Texten kommer från Lynn Truss uppmärksammande bok Eats, Shoots & Leaves och den verkar vara en guldgruva för alla som är det minsta intresserad av grammatik. Den behandlar förvisso engelsk interpunktion, men jag är säker på att även vi svenskar kan få ett tips eller två.

eats-shoots-and-leaves

 

Comments

 1. Tusen tack för otrolig inspirerande läsning. Det suger verkligen i mig att läsa mer spännande romaner och deckare.

  m v h

  Dan

 2. Jag tror vi kommer att svara rätt lika, själv är jag glad att bokbloggar nu gjort mig mindre beroende av att förlita mig på baksidestexter!

  https://frejareddevil.wordpress.com/2015/01/26/helg-och-baksidor/
  Freja recently posted..Helg och baksidor

 3. Här är mitt svar 🙂
  Agnes recently posted..Bokbloggsjerka: Hur är en bra baksidetext?

 4. Här kommer mina svar, en bra fråga att reflektera över 🙂 http://whatyoureadin.blogspot.se/2015/01/jerkar-om-baksidetexter.html
  Mrs E recently posted..Jerkar om baksidetexter

 5. Jag tog en titt på några baksidestexter hemma. Så här såg det ut: http://lasresan.se/hur-ser-det-ut-pa-baksidan/
  Läsresan recently posted..Hur ser det ut på baksidan?

Trackbacks

 1. […] Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga: Johanna på Bokhora ställde tidigare i veckan en fråga om baksidestexter, och eftersom jag personl… Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på […]

 2. […] vecka undrar Annika:  Johanna på Bokhora ställde tidigare i veckan en fråga om baksidestexter, och eftersom jag […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: