Bokbloggsjerka 5 – 8 december

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Veckans fråga kommer från Lotten:

Hur tror du att man kan inspirera barns läsande? Har du några goda exempel?
Det här är egentligen inte alls mitt område så det enda jag spontant kan komma på är att ta med sig barnen till biblioteket, läsa böcker för och/eller tillsammans med dem och så läsa mycket själv förstås.

Comments

 1. Här kommer mitt bidrag till veckans Jerka. lite sent kan tyckas, men jag är på jobb i Nuuk och vi ligger ett antal timmar efter er där hemma.
  http://kraka.moah.se/2014/12/08/konsten-att-fa-barn-att-lasa-bokbloggsjerka-5-8-december/
  Kraka recently posted..Konsten att få barn att läsa – Bokbloggsjerka 5-8 december

 2. Hmm, jag har verkligen försökt, och misslyckats gruvligt. Hoppas hitta tips hos andra, men med en som är 14 och en som är 16 känns det som att det är för sent…
  https://frejareddevil.wordpress.com/2014/12/08/helg-och-lasgladje/
  Freja recently posted..Helg och läsglädje…

Trackbacks

 1. […] Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga: Hur tror du att man kan inspirera barns läsande? Har du några goda exempel? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: