Bokgeografi – Kanada

Veckans Bokgeografi för oss till Kanada där Linda vill att vi ska göra följande:

 1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Kanada eller är skriven av en författare med anknytning dit.
 2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Kanada. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.
 3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Kanada, som du inte läst, men är nyfiken på.

Mina svar:

1. Svart sorti är skriven av den kanadensiske författaren Giles Blunt. När John Cardinal är en av huvudpersonerna så utspelar sig handlingen i eller i närheten av Algonquin Bay. I den här boken har han dock flyttat handlingen till de sydvästra delarna av USA och Cardinal har fått lämna plats för Max och Owen som åker omkring med sin husbil i jakt efter nya offer att råna…

2. Peter Robinson är en brittisk författare som föddes i Yorkshire, men som numera bor i Kanada. Han är författaren bakom Alan Banks och jag har läst samtliga av hans böcker som finns utgivna på svenska. Den enda smolken i glädjebägaren är Mörkrets alla färger som tyvärr var ett riktigt bottennapp. Nu ser jag fram emot hans nittonde Alan Banks deckare med den engelska titeln Bad Boy som redan har slagit sig in på New York Times Best Seller List. Inte illa minsann!

3. När jag läste Eng B för en del år sedan var jag tvungen (!) att läsa Life of Pi av Yann Martel och det är det närmaste ” ett mental psykbryt” som jag någonsin har kommit. Vilket skräp på ren och skär svenska! För en tid sedan kom han emellertid ut med en ny bok med titeln Beatrice and Virgil som jag mycket väl skulle kunna ge en chans. Efter att ha läst lite mer om den så är jag inte lika säker längre, men jag måste ju läsa den innan jag kan vara helt säker på att den är en flipp eller ännu en flopp..

Comments

 1. Jag tycker också att Giles Blunt är riktigt bra, men Svart sorti tillhör inte mina favoriter, däremot När du läser detta är en helt underbar bok!! Mer sånt vill jag ha.

  • Ja, den läste jag för några år sedan och jag tyckte om den. Nu är det väl dags för en ny roman med Cardinal eller vad säger du? 🙂

 2. Life of Pi verkar vara allas favoritbok, men jag är lite, lite skeptisk och har aldrig kommit mig för att läsa den. Gillar inte Blunt heller, men Robinson är bra! Kanske borde ge Blunt en chans till visserligen.

  • Jag skummade igenom ungefär hälften av Life of Pi. Den var hemst och hur den kunde ro hem ett litteraturpris är för mig en gåta.

   Giles Blunt böcker är helt okej så jag tycker gott och väl att du kan ge dem en chans 🙂

  • Jag hade oerhört stora problem att hålla mig vaken när jag läste Life of Pi. Det är en skitbok helt enkelt och hur de kan ha fått ett pris är för mig en gåta. Jag gillar Blunt när Cardinal är med, fast jag måste säga att Svart sorti hade sina poänger.
   Robinson är, förutom ett enda undantag (hittills!) riktigt bra och jag ser verkligen fram emot Bad Boy…

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: