Bokhandel eller bara till namnet?

Finns det något värre än att bo långt ifrån en bokhandel? Ja, det gör det faktiskt!

I dag var jag tvungen att göra en dagsutflykt till Piteå på grund av ett lasarettsbesök (som för övrigt gjorde mig riktigt riktigt glad). Efter undersökningen hade jag planerat att besöka stadens bokhandel. Sagt och gjort. Jag gick dit och letade efter Sjöjungfrun sjöng sin sång av Val McDermid. Jag hittade den inte. Faktum är att jag inte hittade en enda bok av henne. Med en svag känsla över att vara blind (det skulle i så fall inte vara första gången) gick jag till disken och frågade om de verkligen inte hade en enda bok med denna gudinna till författare. Det hade de inte. Jaha, tänkte jag. Då letar jag väl upp Benrangel av Stephen King då som många pratar om. Den fanns inte heller!

Då började jag utforska utbudet: där fanns ett bord med nyheter Inget av intresse), deckarna hade fått ungefär två (!) hyllmeter till sitt förfogande (antingen hade jag läst dem eller så var jag inte intresserad av att göra det), pocketavdelningen är visserligen större men vad är det för utbud de har egentligen? Dessutom var samtliga hyllor nedlusade av plakat över årets Nobelprisvinnare Mario Vargas Llosa och det var ju precis det jag letade efter? NOT! Det mest komiska med det hela var att hans böcker fanns vid kassan och INTE där plakaten satt.

Nåväl! Det hela slutade med att jag loggade in på Bokus när jag kom hem och beställde ovan nämnda böcker därifrån i stället. Slutet gott allting gott!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: