Casting till filmatiseringar

I bland kan jag inte låta bli att fundera över hur castingen till filmatiseringar egentligen går till och hur de väljer skådespelare.

För en tid sedan ondgjorde jag mig över att Tom Cruise ska spela Jack Reacher i filmatisering av Lee Childs bok One Shot (Prickskytten) och instinktivt känns det bara så fel. I dag läste jag en artikel där Tom Cruise säger att författaren själv gav honom ”his blessing” och att det var det som fick honom att ta sig an rollen. Och sedan finns det väl egentligen inte så mycket att orda över detta.

Vad värre är, är att Claudia Galli ska spela rollen som Erica Falck i storsatsningen på Camilla Läckbergs Fjällbackamorden, en roll som i tv-serien innehades av Elisabet Carlsson.

Hur tänkte man där?

Comments

 1. Lee Child måste ju ha blivit starstruck. Reacher är ju lååååååååååååååååååång och stor som ett hus. Nu blev jag besviken.

 2. enligt O
  Twitter:
  says

  För mig funka Galli mycket bättre än Carlsson som jag ryckte var helt fel. Galli är lite lagom snurrig och galen. Tror de blir perfekt.

 3. Här är en intervju med Lee Child där han ter sig positiv till Tom Cruise i rollen som Jack Reacher.

  Men vad ska han egentligen säga? Han har väl fått massor med pengar för filmrättigheterna så det är väl bara att le hela vägen till banken hur de än väljer att rollbesätta.

  Vad gäller Claudia Galli som Erica Falck inser jag att jag, trots att jag nog läst de flesta av Läckbergs böcker, inte format någon bild av Erica i mitt huvud. Kanske är det därför som jag inte är på hugget efter böckerna utan läser dem i brist på annat.

  • Sorry, det blev något som föll bort i html-koden för länken.

  • Jo, jag har också läst att han har ”godkänt” Tom Cruise men jag har läst samtliga böcker och han känns helt enkelt fel för den rollen på alla sätt! Å andra sidan borde jag inte lägga ner sådan energi på att dissa den gode Cruise då jag ändå inte har tänkt se filmen 🙂

   De två, eller kanske till och med tre, senaste böckerna av Läckberg har varit klart sämre än de tidigare böckerna. Jag tänker ge henne en sista chans med Änglamakerskan, men då Läckberg själv har sagt att om man vill läsa om karaktärer som utvecklar sig så ska man hoppa över hennes böcker, så är jag rädd för att jag absolut inte kommer att tycka om den heller.

 4. Claudia Galli som Erica Falck… hur blir det egentligen? Man undrar ju lite vilka de hade att välja på. Lee Child har jag bara läst en enda bok av och kommer inte ens ihåg om det var en Jack Reacher-bok, så där har jag ingen åsikt alls 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: