Dagen D för Alan Banks svenska tv-debut är här!

Stephen Tompkinson

Stephen Tompkinson

Så har det då äntligen blivit lördag vilket innebär att vi kommer att få se Stephen Tompkinson i rollen som Alan Banks för första gången i SVT. I rollen som Banks parhäst Annie Cabbot ser vi Andrea Lowe och även om namnen inte säger mig särskilt mycket så har jag med all säkerhet sett åtminstone Lowe in action tidigare då hon har gjort inhopp i Silent Witness som är en av mina favoritserier.

Klockan 21.45 på SVT1 är det dags och jag ska försöka att hålla ner förväntningarna en aning men brittiska kriminalserier brukar sällan eller aldrig göra mig besviken. Jag hoppas att detta även kommer att gälla filmatiseringen av Peter Robinsons böcker som förvisso har blivit sämre med tiden men som höll en hög klass från En ovanligt torr sommar fram till I djävulens sällskap. Den förstnämnda var den första som översattes till svenska och den innehar plats tio i serien om Banks. I år kommer Roten till det onda ut som vi återfinner på plats nio i kronologin.

Jag har förstått att de svenska förlagen har en förkärlek för att översätta böcker i helt fel ordning men jag kan för mitt liv inte begripa varför.

 

 

Comments

  1. Ja visst är det märkligt att böckerna så ofta översätts i fel ordning!?
    Emm recently posted..Smålands vecka

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: