Fem favoriter

Via Lilla O hittade jag till Beates lista över Bokelskernes favoritbøcker där varje deltagare bidrar med fem titlar. Lätt match tänkte jag och rustade mig med papper och penna. Trots att hundratals (så kändes det i alla fall) boktitlar snurrade runt runt i mitt huvudet var papperet fortfarande blankt efter tio minuter. Efter ytterligare några minuter hade dock läget stabiliserat sig och fem titlar utkristalliserade sig.

Patient 67 av Dennis Lehane kräver att man är skärpt, men vilket mästerverk detta är!

Det som tillhör mig av Anne Holt är mitt norska bidrag till den här listan. Det är några år sedan jag läste den nu, men jag minns att jag absolut inte kunde slita mig ifrån den. Den står på min ”att läsa om”-lista.

Flyga drake av Khaled Hosseini är en underbart gripande historia om de oskiljbara vännerna Amir och Hassan. En riktig bladvändare!

Poeten av Michael Connelly är en riktigt ruskig bok som får det att krypa i hela kroppen.

OBS! SPOILER!

Sömntuta av Mark Billingham är en roman jag bar med mig länge efter att jag hade läst ut den och ibland poppar tankar omkring den upp än i dag. Framför allt med tanke på debatten som pågår i tidningarna om dödshjälp.

Comments

  1. Duktigt att lyckas välja bara fem böcker. Jag har läst alla utom Flyga drake och håller med om att det är toppböcker du valt. Men om de skulle hamna på min Topp 5-lista är osäkert.

    Jag ska fundera ett slag. 🙂

    • Det här med listor låter så enkelt, men det är sååå svårt. Även om jag är riktigt nöjd med min lista i dag så är jag säker på att det skulle kunna se annorlunda ut nästa månad. Men å andra sidan, vad gör väl det?

      Nu väntar jag med spänning på din lista! 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: