Glöm Vera i kväll om du inte har TV4 Premium

Jag tipsade tidigare i dag om att ett nytt avsnitt av Vera skulle visas i kväll. Glöm det! Katarina skrev till mig på Facebook och berättade att del 3 och 4 endast kommer att kunna ses på TV4 Premium som naturligtvis kostar pengar.

Många tankar kring detta snurrar i min skalle men jag tänker inte uttrycka dem i ord för risken är att jag säger saker som jag senare kommer att ångra. Men glad är jag inte!!

Comments

 1. kan nån tipsa mig om brittiska deckare på datorn??? inte premium som kostar!!!! Måste ju finnas nåt man kan få tag på. har ju kollat klart alla avsnitt på stulen identitet,,,hjälp mig,,,,,ni verkar kunna detta. halven@hotmail.com min mail….skriv gärna. MVH : Helen

 2. Nils Larsson says

  Så här svarade TV4:s tittarservice när jag skrev till dem:

  Hej Nils!
   
  Tack för ditt
  mail. Vera har utgått ur tablån tills vidare. Anledningen är precis som
  du nämner att programmet hade alldeles för få tittare, vilket vi inte
  hade räknat med. Eftersom TV4 är en kommersiell tv-kanal är vi helt
  beroende av höga tittarsiffror och måste anpassa tablån efter vilka
  program som vi uppskattar att flest vill se.
   
  Vera
  kommer tillbaka vid ett senare tillfälle istället, men inget är
  tablålagt än så länge. Sommaren vore kanske ett bra alternativ, det
  skall vi framföra till planeringen!

  Kommentar: Tycker ändå det är dåligt gjort mot oss tittare och dåligt planerat, man borde ha förstått att Mördare okänd hade samma målgrupp och lagt serien på någon annan veckodag.

  • Boktok73
   Twitter:
   says

   Men jag tycker att det är höjden av fräckhet att visa två avsnitt och inte resten! Man kan ju inte bara göra så. Jag har båda avsnitten sparade på digiboxens hårddisk, nu överväger jag att inte se dem alls. Fy för Tv4.

   • Enligt TV4 så valde de att göra så för att programmet hade för dåliga tittarsiffror och att Vera kommer att tablåläggas vid ett senare tillfälle.

    Vet inte om jag köper det där rakt av och om de nu säger sanningen så kanske de borde se över planeringen i fortsättningen och inte lägga in program som krockar med både Mördare okänd och Ont blod som i det här fallet.

    Surt är det i vilket fall som helst!

  • Jag kan inte annat än att hålla med då det finns många dagar i veckan då Vera t.ex. inte skulle krocka med en brittisk kriminalserie som har många tittare.

   Nåväl, inget att göra åt men TV4 höjde inte sina aktier hos mig i alla fall.

 3. Nils Larsson says

  Nu skriver TV4 på sin hemsida att vikande tittarsiffror tvingar dem att flytta Vera till TV4 Play Premium. Varför lägger de serien på en sådan dag när det går så mycket annat bra då? Det här tyder väl på att de inte tänker visa de återstående delarna i brådrasket? Kanske till sommaren i Sjuan? Om vi nu inte blir väldigt många som protesterar …

 4. Nils Larsson says

  Det är väl alltid värt ett försök att protestera, det händer ju faktiskt att de svarar – om de nu har någon vettig förklaring, vilket de nog inte hade i somras, som att de inte fått rättigheterna eller postgången försenats, sådant som de inte vågar tala om, ifall de som svarar nu vet det.

  • hade varit häffigt om man hade försökt  protesera. typ skicka in det till någon tidning och verkligen klaga på hur illa TV4 beter sig

 5. Nils Larsson says

  Jag håller med. Skandal! Tur att du tipsade om det här. Upptäckte det först på morgonen i dag. Det här är inte första gången det händer. I somras tog man helt plötsligt bort ”Ett opassande jobb för en kvinna” av PD James, som man kört trailers för. Ingen på Fyran svarade när man skrev till dem. Nonchalant mot alla tittare!

 6. Boktok73
  Twitter:
  says

  Alltså, helt otroligt!!! Man blir ju bara så arg. Här i Finland betalar jag för att få se svenska kanaler, men premium kan jag inte ens betala för. Inte för att jag skulle göra det ifall det var möjligt. PROTEST mot sådana här påhitt!!!

 7. Lotta - hyllan says

  Ja!? What’s up med det?! Irriterad jag blir när dom gör så!

  • Jag med! Enda fördelen är att jag nu kan se både såväl Mördare okänd och Ont blod live så att säga, men jag hade väldigt gärna velat se fortsättningen av Vera också. Det är faktiskt ganska skönt att sätta igång SVT Play när man har kommit hem från jobbet för att slappa en stund innan vardagsgöromålen måste få lite uppmärksamhet…

   • Jag köper hellre serien på DVD än skaffar mig TV4 Premium. Jag betalar TV-licens och kabel-TV-avgift, kan citera fler reklamfilmer än vad som är sunt, har en stor fin TV och digitalbox. Jag tänker inte betala ett TV-bolag för att se någonting på min dator.

    • Alltså jag menar att om det är gratis är det väl ok, som extratjänst, men inte som ersättning till att kunna se det på TV och absolut inte om det också kostar pengar.

    • Det tänker inte jag heller göra. Mitt problem är dock att jag inte har någon DVD-spelare, ej heller på datorn så jag får helt enkelt gilla läget att jag inte får se de två återstående avsnitten på tv. Om de inte senare kommer att sändas i någon annan kanal förstås.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: