Har du ätit några bra böcker på sistone?

Ja, den frågan ställer January Magazine med tanke på att The International Edible Book Festival strax kommer att gå av stapeln igen.

”Everyone is invited” säger festivalens webbsida, ”ndividually and collectively, to this world banquet where delicious, surprising bookish foods will be consumed.”

1 april är gastronomen Jean-Anthelme Brillat-Savarins födelsedag (1755-1826) och de menar att det även är en perfekt dag för att ”eat your words and play with them as the “books” are consumed on the day of the event.”

Både privatpersoner och företag är välkomna att anmäla sig till festivalen som kommer att äga rum på många platser i världen (dock ej i Europa). Om man av någon anledning inte kan närvara på ort och ställe så finns det även möjlighet att delta virtuellt då människor kan bidra med vissa poster på elektronisk väg.

The book of PiFestivalen är en ”celebration of the ingestion of culture and a way to concretely share a book; it is also a deeper reflexion on our attachment to food and our cultural differences.”

Jag har inte riktigt fått grepp om hur det exakt kommer att gå till. Jag måste nog helt enkelt försöka hålla lite koll på den här festivalen för min nyvikenhet för vad den egentligen handlar om har väckts.

Har du hört talas om den här festivalen tidigare? Skulle du kunna tänka dig att delta om den skulle ha en ”värd” i Sverige?


Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: