Header till bloggen

Jag är på jakt efter en header som passar ihop med min blogg. Nu har jag surfat runt i en hel evighet (ja, så känns det!) utan att komma i närheten av det jag vill ha (utan att tumma på det som heter copyright alltså). Det jag egentligen skulle vilja ha är bilder på författare sammanfogade till en enda bild. Det går kanske att lösa genom att maila författarna ifråga för att höra om det är okej att använda deras bild. Lite omständlig väg att gå kanske, men förmodligen den enda rätta, eller vad tror ni?

Enligt min css fil ska bilden vara 990px x 140px vilket är en storlek som varken photoshop eller irfanview tillåter. Ännu ett faktum som ställer till det för mig. Hur som helst: Alla tips mottages tacksamt!

Under tiden jag väntar på svar ska jag leta efter användbara tips i WordPress guiden som jag köpte i dag. Den kostade en smärre förmögenhet (129 kr) men det är den förhoppningsvis värd. Under min jakt på en bild av nämnda tidning hittade jag denna webbaserade guide för wordpress. Tidningen var kanske, med facit i hand, inte direkt ett nödvändigt köp, men jag kan försvara mig med att jag hellre läser ett fysiskt dokument än ett webbaserat sådant.

Nåväl, jag har semester och då är det väl helt okej att slösa lite pengar, eller?

Comments

 1. Jag har skickat en testbild. Du kanske kan radera det som är på den och använda den som bas för din egen version?

 2. Ida/Booklovin' says

  Jag kan också skapa ett dokument med de storlekarna; i Photoshop. Du har det inte låst på något sätt till en proportionell storlek eller så?

  • Annika says

   @Ida: Jag har bara en testversion (tror jag i alla fall) så jag kommer inte åt alla delarna av programmet. Då jag inte har råd att köpa programmet så får jag försöka på andra sätt, så gott det går. Tyvärr 🙁

 3. Det var konstigt! Jag har ett Mac-bildbehandlingsprogram som heter Pixelmator. Det kan inte allt som Photoshop kan men tillräckligt mycket för mig. Och jag kan göra en 990×140.

  Jag kan göra en med ingenting särskilt på och maila till dig så får vi se vad Photoshop säger när du öppnar den. Om det protesterar mot storleken då.

  • Annika says

   Jag har bara en slags testversion av Photoshop (den följde med programmet som jag fick på köpet i ex antal månader) och jag har inte råd att köpa själva hårdavran. De storlekar som bjuds i t.ex. Irfanview är 800 x 600 samt 1024 x 768 (som är i närheten av 990 x 140 alltså)

   Gör gärna det. Det skadar ju inte att försöka i alla fall…

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: