Clearly är ett smart tillägg för oss med taskig syn

clearlyJag har många gånger beklagat mig över att så många författare envisas med att kursivera en stor mängd text vilket ställer till det enormt mycket för mig då jag har ett brytningsfel som inte är att leka med. Tyvärr finns det inte mycket man kan göra åt författarnas sätt att skriva utan man får helt enkelt hitta vägar för att komma förbi detta hinder och göra det bästa av situationen.

I juni förra året skrev jag ett inlägg om min antipati mot CAPTCHA koder som man ganska ofta måste fylla i för att kunna kommentera inlägg. Denna kod är oftast skriven i kursiv stil och det är väldigt sällan som jag gissar rätt vid första försöket utan jag får ofta prova ex antal gånger innan jag får till den rätt. Detta tar udden av allt det roliga som kommentarerna står för och det är endast om jag har något viktigt att tillföra diskussionen som jag utsätter mig för detta omak. Även detta är något som jag inte direkt kan påverka då var och en måste få välja förutsättningarna för kommentarerna på sin blogg.

Det är dock inte bara kursiveringar som ställer till det för en sådan som mig utan även blogginlägg som är skrivna på en mörk bakgrund med t.ex. en röd textfärg försvårar läsbarheten extremt mycket. Här finns det dock tack och lov ett underbart och lättmanövrerat hjälpmedel som heter Clearly. Man markerar helt enkelt texten, klickar på Clearly ikonen och vips så framträder texten på en vit bakgrund med en svart textfärg. Tänk om alla hinder var så lättmanövrerade…

Rekommenderas varmt!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: