Hemligheterna bakom Morden i Midsomer

Varför dör det så många människor i Midsomer? Det är en fråga som Anthony Horowitz tänker försöka ta reda på i det allra sista avsnittet av “Midsomer Murders” som han har blivit tillfrågad att skriva.

I artikeln My Midsomer Massacres: As John Nettles bows out, the man who brought it to our screens reveals the secrets of Britain´s murder capital avslöjar han sanningen om alla de liv som har tagits i den här populära serien. Som exempel nämner han atti Midsomer Worthy och Badger´s Drift har inte mindre än 15 respektive 17 mord har begåtts. Listan är dock mycket längre än så. Faktum är att det har skett mer mord i den här serien än vad de mest berömda detektiver någonsin har varit tvungna att lösa. Ofta är det ett ganska stort antal människor som får sätta livet till varje avsnitt. Det märktes inte minst i går kväll då tre stycken dog på grund av hämnd och girighet. Han understryker att han inte tycker om mord som påminner alltför mycket om det som händer i verkligheten och som vi får läsa om i tidningarna varje dag. De mord som de tycker om måste existera i sin egen värld, långt bortom vårt dag till dag liv.

Vanlig missuppfattning
I början av serien trodde jag att Midsomer var en by som snart skulle stå utan invånare på grund av den blodtörst som uppenbarligen finns där. Enligt Horowitz är detta en vanlig missuppfattning och han understryker att Midsomer i själva verket är ett grevskap som inkluderar byar som Midsomer Mallow, Midsomer Norton och Badger´s Drift.

John Nettles slutar
Anthony Horowitz berättar att de f.d. cheferna på ITV var tveksamma till om John Nettles var rätt man för att spela Tom Barnaby. De var rädda för att han skulle bli förväxlad med Bergerac – detektivserien på ön Jersey en roll som han spelade i tio år med start 1981. Horowitz är glad att det sunda förnuftet segrade: Det som är så bra med Barnaby är hans normalitet, och att han är en av de få tv detektiver som är lyckligt gift, han har inga problem med spriten och han verkar tillfreds med livet.
Som jag redan har skrivit i ett tidigare inlägg har John Nettles bestämt sig för att hoppa av serien, och att ITV är intresserade av att ersätta honom med en annan huvudperson för att hålla serien vid liv. Horowitz menar att det inte finns några hinder för att en annan polis skulle kunna ta över efter Nettles, men att han personligen har svårt att se hur någon skulle kunna axla hans mantel av hans tysta auktoritet. Horowitz berättar att hans avhopp kommer att dröja lite: han är kontrakterad för ytterligare 16 filmer och han kommer inte att packa sina väskor förrän 2011.  Hur många kommer att dö innan dess?

En sak är säker: Serien har blivit omåttligt populär: Tom Barnaby & Co lockar inte mindre än sju – åtta miljoner tittare och serien är såld till 230 länder.

Intressant att nämna är att de inkonsekvenser som finns mellan det här inlägget och mitt tidigare inlägg. Källan som jag använde då skrev att serien var såld till drygt 100 länder och att Nettles sista avsnitt kommer att visas nästa år. Här har dock andra uppgifter framkommit. Vem man väljer att tro på är upp till var och en. Jag lägger min röst på Horowitz eftersom han har ett finger med i produktionen. Därför väger hans uppgifter tyngst!

Comments

  1. Hobosic says

    Hi,
    alkb.se – da best. Keep it going!

    • Annika says

      Thank you! I´m afraid that I can´t comment your blog since it´s written in a very – for me – strange language 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: