Hur började min karriär som bloggare?

Ingrids boktankar har delat med sig av hur det kom sig att hon började blogga om böcker. Då bra idéer är till för att stjälas, eller i alla fall för att lånas, tänkte jag berätta om hur jag kom fram till beslutet att starta en bokblogg.

Jag har alltid tyckt om att diskutera kring böcker jag har läst eller som jag vill läsa. I min omedelbara närhet är det tyvärr bara mina syskon som delar min passion för böcker: min syster läser böcker ur ett långt bredare spektrum än jag och min bror har diskuterat färdigt en bok efter vi har dryftat författarens namn, bokens titel och klargjort om boken var bra eller dålig. Detta är naturligt långt ifrån en tillfredsställande situation så 2007 gjorde jag slag i saken och startade en bokblogg via Aftonbladet. Boksamtalen blev visserligen långt mer intressanta, men jag trivdes inte riktigt med bloggvertyget så jag tog mitt pick och pack och flyttade till Blogspot. Där misstrivdes jag än värre så efter att ha hört mig för om olika bloggalternativ bestämde jag mig för att jag skulle köra med en egen domän och en installerad version av WordPress. Tada …. alkb.se blev född och här trivs jag alldeles utmärkt!

Att blogga är tidskrävande men jag älskar det! Jag har träffat många underbara människor under åren som bokbloggare och det bästa av allt är att jag ständigt hittar nya guldkorn att följa, nya böcker att läsa, ännu flera listor att skriva, enkäter att fylla i, tävlingar att delta i, utmaningar att såväl skapa som att vara en del av och mycket mycket mer.

Jag ångrar inte en sekund att jag började blogga och jag har absolut inga planer på att sluta. Inte än på många år i alla fall.

Comments

  1. Du har varit i gång riktigt länge =) Kul att följa =) Håller med dig om att det är krävande. Det är inte så lätt alla gånger att formulera sina åsikter på ett bra sätt. Tur att bokboggsvärlden ger så mycket tillbaka så att det är värt det.
    Fröken S recently posted..Bokmässeenkäten

    • Precis! Jag hade (och har till viss del fortfarande) ambitionen att skriva tre inlägg om dagen. I bland funkar det riktigt bra och i bland går det inte alls. Men det är väl så det ska vara när man jobbar heltid, pluggar halvtid, bloggar övrig tid och dessutom så har man hus, hem och barn att ta hand om 🙂

  2. Det var intressant att ta del av din blogghistoria- du har hållit på ett bra tag!! Jag är precis som du oerhört glad över alla goda boktips som finns att finna här på bloggarna och visst…. det är oerhört tidskrävande med en blogg… mer än vad man kan tro ibland!

    • Tur att man tycker att det är roligt annars hade nog bloggkarriären varit tämligen kort eller vad tror du? 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: