Jagat byte #2 i Plum-serien

Författare: Janet Evanovich
Titel: Jagat byte
Originalets titel: Two For the Dough
Översättning: Molle Kanmert
Utgivningsår: 1996
Förlag: Richters
Antal sidor: 285
Källa: Bibliotek
Intresse: Humoristisk deckare, serie
Genomsnittligt betyg [rating:4.25/5]

Stephanie Plum lever ett samboliv med sin hamster Rex. Till vardags arbetar hon som stickspårare och när bristen på pengar blir alltför stor vänder hon sig till sin kusin Vinnie för att få en ny UI (Underlåtit att Inställa sig) att jaga reda på. Mot bättre vetande ger han henne fallet med den beryktade Kenny Mancuso som till råga på allt är kusin med Joe Morelli, Stephanie Plums ”villebråd” från första boken Lovligt byte.

Samtidigt som jakten på Kenny fortgår tvingas Stephanie att följa med på hennes mormors nya hobby: begravningar då det, enligt mormor själv, är enda möjligheten för henne att kunna umgås med människor i sin egen ålder. Väl där upptäcker Stephanie att en sociopat härjar bland kistorna. En sociopat som inte drar sig för att skända liken för sina egna bisarra syften….

Det här är den andra boken i serien om Stephanie Plum som jag har läst och trots att böckerna påminner väldigt mycket om varandra så går det inte att ha tråkigt med en Plum-deckare i handen. Det inträffar oerhört snöpliga situationer och det är en fröjd att se hur karaktärerna med list, intelligens och en stor del humor tar sig ur dessa med anständigheten i behåll.

Mormor Mazur …. ja, vad ska man säga om henne förutom att hon är underbar. Helt enkelt underbar.

Det är roligt, charmant, extremt underhållande och jag rekommenderar dessa böcker varmt till alla som vill fly bort från verkligheten en stund och jag kan garantera att du inte kommer att ha tråkigt under tiden.

Handling [rating: 4/5]
Språk [rating:4/5]
Tempo [rating:4/5]
Karaktärer [rating:5/5]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: