Jo Nesbø gästade Skavlan

Jag är som vanligt sen med att upptäcka författare som andra har fått upp ögonen för, för  länge sedan!

Natten till i dag jobbade jag som nattportier på mitt absoluta favorithotell och när jag fick en stund över satt jag och såg avsnittet av Skavlan som sändes i fredags.

Vem var med där om inte den norske författaren Jo Nesbø som berättade om sina böcker och om sin karaktär Harry Hole. Jag har till dags dato såväl hört och läst en hel del om honom men jag hittills inte ens hållit en av hans böcker i min hand.

Efter att ha sett Skavlan kan jag lova att det ska bli ändrig på det och det innebär inte bara att jag kommer att få stifta bekantskap med en deckarförfattare som förlägger sina intriger till Norges huvudstad. Nej, det bästa av allt är att jag har inte mindre än åtta förhoppningsvis väldigt bra böcker att se fram emot. Me like!

Men vet ni vad det var jag fastnade mest för i Fredrik Skavlans intervju men denna oerhört framgångsrike författare? Jo, det var när han sa att det värsta han kunde tänka sig var att tillbringa tid i en stuga på fjället utan möjlighet till reträtt. Jag har nämligen gjort just det en enda gång i mitt liv och det var så väl den första som den sista gången.

Jag menar, jag som ständigt får höra att jag är en tråkmåns för att jag aldrig vill följa med på skoterutflykter upp till fjälls har en bundsförvant i ingen mindre än Jo Nesbø. Det kan ju bara betyda att jag kommer att njuta av varenda sekund som jag håller en av hans böcker i min hand. Eller?

Comments

 1. Evalinn says

  Jag har inte heller läst nåt av honom, men såg intervjun och blev också sugen! 🙂
  Evalinn recently posted..Räven raskar över isen

  • Jag ska på biblioteket till veckan och då blir det till att låna hans första böcker i serien och förhoppningsvis kommer jag att tycka om dem lika mycket som jag tror att jag kommer att göra 🙂

 2. PS
  Jag läste ut Lost River av Stephen Booth i dag. Rapport kommer så småningom.

 3. Det ska bli spännande att höra vad du tycker om hans böcker. Min norska före detta kollega tjatade och tjatade om att jag skule läsa Nesbø,

  Jag har läst de två första, och det du måste vara beredd på är att ingen av dem utspelar sig i särskilt stor utsträckning i Oslo, inte ens i Norge. Den första i Sydney, Australien och den andra i Thailand.

  Det finns en aspekt hos Harry Hole som gör att den här serien inte åkt upp på min absoluta topplista. Annars tycker jag att det är intelligenta och välskrivna böcker.
  Katarina recently posted..Nu ännu bättre

  • Jo, jag kom ihåg det efter jag hade skrivit inlägg då de två första böckerna finns med i deckarutmaningen: jorden runt och där har jag också placerat ut dem i Australien och Thailand. Men författaren är i alla fall norsk 🙂

   Det som också var fascinerade med Nesbø är att han satt och skrev på slutkapitlet i sin nästa Hole roman precis innan han skulle gå upp på scen. Disciplinerat, maniskt eller både och?

   I vilket fall som helst ska jag till biblioteket till veckan och då hoppas jag att bok ett finns inne för den här gången ska jag verkligen läsa serien från början.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: