Longlist för Theakstons Crime Novel of the Year

Så här ser ”longlist” ut för Theakstons Crime Novel of the Year ut:

In the Dark by Mark Billingham (Little, Brown)
If It Bleeds by Duncan Campbell (Headline)
The Surrogate by Tania Carver (Little, Brown)
The Business by Martina Cole (Headline)
A Simple Act of Violence by R.J. Ellory (Orion)
Until It’s Over by Nicci French (Penguin)
The Crossing Places by Elly Griffiths (Quercus)
Cold in Hand by John Harvey (Arrow)
Skin by Mo Hayder (Transworld)
Vows of Silence by Susan Hill (Vintage)
The Dying Breed by Declan Hughes (John Murray)
Dead Tomorrow by Peter James (Pan Books)
Target by Simon Kernick (Transworld)
A Darker Domain by Val McDermid (HarperCollins)
Gallows Lane by Brian McGilloway (Pan Macmillan)
Geezer Girls by Dreda Say Mitchell (Hodder)
Singing to the Dead by Caro Ramsay (Penguin)
Doors Open by Ian Rankin (Orion)
All The Colours of Darkness by Peter Robinson (Hodder)
Child 44 by Tom Rob Smith (Simon & Schuster)

Fram till den 11 juni är det fritt fram att rösta på just din favorit. De åtta som har fått flest röster kommer att gå vidare till ”the shortlist”.

Information från hemsidan:

The shortlist will be announced on Thursday 1st July, at which point you will be able to cast your vote once again. The result of this second online vote will hold a 20% share within the all-new judging panel to decide on the eventual winner. The panel includes: Jenni Murray, BBC Radio 4 broadcaster and author; John Dugdale, Guardian Associate Media Editor; Natalie Haynes, comedian and journalist; and Simon Theakston, Executive Director of T&R Theakston Ltd.

There is also a nationwide library campaign encouraging readers to vote, and from 8th July, the eight shortlisted titles will be promoted in 350 Asda stores across the country.

The winner of the prize will be announced by radio broadcaster and festival regular Mark Lawson on the opening night of the Theakstons Old Peculier Crime Writing Festival in Harrogate on Thursday 22nd July.

Några av mina favoritförfattare finns med på listan, men de flesta är helt okända för mig.Vilket jag naturligtvis borde ändra på. Jag menar, om de hamnar på en sådan här lista måste de onekligen ha några kvalitéer. Hit hör i normala fall även Peter Robinson som finns med på listan med Mörkrets alla färger men jag måste tyvärr säga att det är tveklöst den sämsta bok som jag har läst i år. Och jag vet att jag är långt ifrån ensam om den åsikten …

Comments

 1. Vilken guldgruva för dig att ösa ur med nya författare! Det är som du säger är de på en sån här lista borde de ju vara läsvärda…..Många var helt okända för mig också.
  Skulle jag rösta blir det nog på Mark Billingham (det ekar här!) eftersom jag just läst hans Sömntuta och gillade den…..så nu blir det fler böcker av honom.

 2. Inte för att jag vill vara petig (jo, det vill jag, det vill jag), men det är Peter Robinson som skrivit Mörkrets alla färger. I övrigt håller jag med: inte alls i samma klass som hans övriga.

  Peter James är ju också med på listan med Dead Tomorrow. Den tyckte jag var riktigt bra.

  Men jag röstade förstås på Mark Billinghams In the Dark. 🙂

  • Annika says

   Ha ha, vilken miss … en miss som jag har rättat till nu. Tusen tack för att du är petig, det där var ju nästan ett pinsamt misstag 🙂

   Föga förvånande har jag också röstat på Mark Billingham 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: