Min bokskatt (1)

Min bokskatt Så här fungerar Min bokskatt:

1. Varje vecka postar vi vilka böcker vi har
lånat på biblioteket, vunnit i tävlingar,
fått med posten, fyndat på loppis etc.

2. Alla som vill delta ska försöka att besöka
varandras listor och lämna
kommentarer.

3.  Alla är välkomna att delta. Du kan hoppa in när du vill och det finns inget
krav på att lämna in listor varje vecka.

4.  Var noga med att fylla i Mr Linky´n, som kommer att postas varje gång
jag publicerar mitt Min bokskatt inlägg, så att alla lätt ska kunna hitta ditt
”Min bokskatt” inlägg. Det finns inget krav på att du skall döpa ditt bidrag
till ”Min bokskatt”.

5. Att skriva recensioner till böckerna som listas under rubriken ”Min bokskatt” är frivilligt. Huvudsyftet men det här är att: deltagarna ska kunna ge boktips på ett nytt och kanske annorlunda (?) sätt, träffa nya boktokiga vänner, samt att vi alla bidrar till att öka trafiken till de deltagande bloggarna.

Samtliga bidrag kommer att länkas under sidan ”Min bokskatt” så att alla lätt kan hitta tillbaka till deltagarnas listor.

Här följer min första lista:

Skadan skedd Skadan skedd av Ruth Rendell, Legenda förlag.

Synopsis
Kommissarie Wexford har fått nya bekymmer. En ung flicka är spårlöst försvunnen. Såväl skallgång som sedvanliga polisspaningar är resultatlösa. Efter tre dagar kommer hon hem, stiger in genom dörren som om ingenting hänt. Men hon vägra r att berätta vad som hänt henne. I stället dukar hon upp en helt osannolik historia. Strax därefter försvinner ytterligare en flicka, som också hon återkommer oskadd efter en kort tid, och som är lika förtegen om sina upplevelser under bortovaron. Mysteriet kompliceras av att en välkänd pedofil i samma veva blir utsläppt från fängelset och flyttar hem till sin gamla adress i det halvt förslummade bostadsområde där försvinnandena ägt rum. Medan Wexford och hans medarbetare är sysselsatta med att försöka nysta upp härvan och samtidigt förhindra att bostadsområdets invånare lynchar den gamle pedofilen, som sonat sitt brott under ett långt fängelsestraff, inträffar nästa försvinnande. Den här gången gäller det en treårig flicka från ett betydligt fashionablare grannskap i samma trakt
.

Jag har bestämt mig för att ge Simon Kernick en chans till, jag gillade inte alls ”En bra dag att dö”.

Handel med dödenHandel med döden av Simon Kernick, Bra Böcker AB.

Synopsis
En helt vanlig novemberkväll väntar kriminalinspektör Dennis Milne på att tre män ska anlända till parkeringen utanför ett hotell i London. Han är dock inte där i egenskap av polis. Dennis Milne extraknäcker nämligen som yrkesmördare för en av Londons farligaste gangstrar. En sidoinkomst som är Milnes sätt att ta lagen i egna händer och skipa den rättvisa han inte kan som polis.

Men den här gången går något fel. De tre förmodade knarklangare som han dödar, visar sig vara tre helt oskyldiga människor, och deras död blir början till en utredning som betyder bekymmer både för honom själv och hans samvete.

Mindre än tolv timmar senare är Milnes ute på gatorna igen och en 18-årig flicka hittas med halen avskuren. I sitt desperata arbete att sätta fast mördaren avslöjar han ett nät av brottslighet i Londons undre värld. Kan han undgå att ställas till svars för sina egna brott och samtidigt lösa ett fall som är så vidrigt att det kan vara hans räddning?

Kalla på Wexford av Ruth Rendell, Legenda förlag.

Kalla på WexfordSynopsis
Reg Wexford, poliskommissarie i den engelska småstaden Kingsmarkham, är en av den moderna kriminalromanens mest omtyckta detektiver. Liksom i Tre fall för Wexford (1994) tar sig Ruth Rendells populäre problemlösare här an tre fall i tre romaner:

Farväl för evigt
Robert Hathall är omgift och när han ska presentera sin nya hustru Angela för sin misstänksamma och ondsinta mor, finner de Angela död – strypt. Kommissarie Wexford får hand om utredningen och det är en hel del i Roberts beteende som han finner egendomligt.

Sömngångare
En kvinna hittas mördad i Kingsmarkham. Minnesgoda ortsbor identifierar henne som den kvinna som tjugo år tidigare spårlöst försvann från orten men en stor tipsvinst. Wexford får den vanskliga uppgiften att försöka reda ut vad som hänt henne sedan försvinnandet.

Lömskt försåt
Den åldrade världsberömde flöjtisten Manuel Camargue står i begrepp att gifta om sig med en yngre kvinna då hans sedan länge förlupna dotter Natalie plötsligt dyker upp. Strax därpå hittas Camargue drunknad och det blir Natalie som ska ärva honom. Men är hon den verkliga Natalie? Wexford börjar allt mer tvivla på den saken…

De RättfärdigaDe rättfärdiga av Sam Bourne, Wahlström & Widstrand förlag

Synopsis
De rättfärdiga är en intensiv thriller fylld av action, gåtor och spänning. Sam Bourne tar med läsaren djupt in i religionens dolda värld, med mysticism och bibliska profetior.

En tonårig datahacker stryps i Mumbai. En högerextremist dödas i Montanas obygder. En välbärgad affärsman mördas i Thailand. En hallick i Brooklyn hittas knivhuggen och mystiskt inlindad i en brun svepning. New York Times-journalisten Will Monroes efterforskningar ger honom snabbt flera ljusskygga fiender.Medan antalet döda stiger leder spåren obönhörligen till några gamla texter innehållande en hotfull profetia. Vad händer när den hemlighet som har hållit världen i säkerhet i tusentals år uppdagas?

Intressant?

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: