Min bokskatt (4)

Min bokskatt avslöjar nya böcker som har tillkommit i min samling under den senaste veckan. Om du vill delta med ett eget Min bokskatt-inlägg hittar du mer information här.

Böcker som kommer att recenseras på Annikas litteraturblogg:

Dödens ansikte Dödens ansikte av Cody Mcfadyen

Synopsis (från bokus.com)

Smoky Barrett har haft mardrömmar ända sedan det hände, mardrömmar som förföljer henne nätterna igenom. Som FBI-agent specialiserad på seriemördare har Smoky sett det mesta av onda människors verk. Men ingen har kunnat förbereda henne på det värsta tänkbara – förlusten av make och dotter.

I månader är hon besatt av tanken på att lyfta sitt vapen, pressa pipan mot tinningen och trycka av en sista gång. För vad har en kvinna som förlorat allt kvar att leva för?

Det brutala mordet på en vän tvingar henne ut i livet igen. Gärningsmannen påstår sig vara en ättling till Jack Uppskäraren – han är en ny och fascinerande sorts monster, ett geni med en snedvriden syn på rätt och fel. Genom att skicka videoinspelningar av sina hemska gärningar drar ”Jack junior” in Smoky Barrett och hennes team i en grym lek på liv och död

Rennie Mörkrets flod av Rennie Airth

Synopsis (från bokia.se)

Året är 1921, den skönaste sommaren sedan kriget. John Madden vid Scotland Yard tillkallas av polisen i Guildford för att utreda de brutala morden på överste Fletcher och hans familj och tjänstefolk i Surrey. Den enda som överlevt är femåriga Sophy, men hon är så chockad att hon inte kan frågas ut och tas som hand av familjens läkare, Helen Blackwell. Lokalpolisen vill rubricera morden som inbrottsförsök, men Madden, som själv blivit vittne till många vansinnesdåd under kriget, är övertygad om att de begåtts av en psykopatisk krigsveteran som inte tvekar att slå till igen och det snart. En annorlunda polisroman som håller läsaren trollbunden. Storyn är andlöst spännande och John Madden en person som man vill träffa igen mycket snart.

Blodröd vågBlodröd våg av Rennie Airth

Synopsis (från ginza.se)

Det är sommaren 1932. Mer än tio år har förflutit sedan en psykopatisk krigsveteran satte skräck i en hel landsända. John Madden, före detta kriminalkommissarie vid Scotland Yard, har dragit sig tillbaka för att leva ett stillsamt liv på landet tillsammans med sin fru Helen och deras två barn. Men när han bokstavligen snubblar över liket av en ung flicka som blivit brutalt ihjälslagen kan han inte låta bli att delta i jakten på den skyldige.
Flickan är bara en i raden av flera offer som blivit dödade på ungefär samma sätt. Och snart visar det sig att mördarens gärningar sträcker sig utanför Englands gränser. Utredningen leder Madden och hans kolleger till Tyskland. Ett land där nazismen står redo att ta makten och där man inte kan vara säker på vem man kan lita på. Det gäller bara att slå till fort ? mördaren kommer inte att vänta länge på sitt nästa offer.

Beaton A spoonful of poison av M.C Beaton

Synopsis (från fictiondb.com)

Cranky but lovable sleuth Agatha Raisin’s detective agency has become so successful that she wants nothing more than to take quality time for rest and relaxation. But as soon as she begins closing the agency on weekends, she remembers that when she has plenty of quality time, she doesn’t know what to do with it. So it doesn’t take much for the vicar of a nearby village to persuade her to help publicize the church fete—especially when the fair’s organizer, George Selby, turns out to be a gorgeous widower.

Agatha brings out the crowds for the fete, all right, but there’s more going on than innocent village fun. Several of the offerings in the jam-tasting booth turn out to be poisoned, and the festive family event becomes the scene of two murders.

Along with her young and (much to her dismay) pretty sidekick, Toni, Agatha must uncover the truth behind the jam tampering, keep the church funds safe from theft, and expose the nasty secrets lurking in the village—all while falling for handsome George, who may have secrets of his own.

Böcker som kommer att recenseras här på alkb.se:

Döden löser alla problemDöden löser alla problem av Reginald Hill

Synopsis (från adlibris.com)

Efter den hyllade Dalziels död återkommer Reginald Hill med ännu en bok om Andy Dalziel och Peter Pascoe. Döden löser alla problem, som utifrån tre olika perspektiv berättar om utredningen av ett mord, har fått lovord i Storbritannien.

Vissa menar att Andy Dalziel inte var redo för Gud, andra att Gud inte var redo för Dalziel. Efter sin närkontakt med en exploderande bomb har den store Andy Dalziel legat en längre tid i koma. För att återhämta sig beger han sig till den lilla badorten Sandytown där han träffar psykologen Charlotte Heywood. De upptäcker att de har mycket gemensamt och har hunnit bli goda vänner när idyllen i Sandytown krackelerar.

Den stenrika Lady Daphne Denham styr invånarna och sina släktingar i Sandytown med järnhand och ser till att alla är beroende av henne. Lady Denham vill, till förtrytelse för de andra markägarna i Sandytown, förvandla den lilla staden till en modern kurort, med spa, alternativa terapier och olika ställen för rekreation. Allt ställs på sin spets när Sandytown drabbas av en storm. När stormen bedarrar hittas en av markägarna död. Brutalt mördad. Pascoe kallas dit för att utreda brottet och får ovälkommen hjälp från Dalziel och Charlotte, som båda vill lösa mordet. Pascoe upptäcker att mörka krafter lurar under ytan i idylliska Sandytown, där varken kurer eller läkemedel har någon chans mot döden som löser alla problem.

Recension

Leka bland vuxna Leka bland vuxna av Sophie Dahl

Synopsis (från pocketforlaget.se)

Kitty växer upp på den engelska landsbygden med sin mamma, syskon och morföräldrar. För Kitty är tillvaron himmelsk men hennes mamma Marina är en intensiv och rastlös själ och tillfredsställs inte av familjelivet. Hon längtar efter spänning och när hennes guru säger att Marinas framtid finns i New York tar hon alla barnen och flyttar dit. Förutom Kitty som lämnas ensam kvar på internatskola. Där blir tillvaron allt mer outhärdlig och när hon till slut får komma till New York drömmer hon om att få leva konstnärsliv bland Manhattans societet. Men gurun har andra planer för familjen som han har i sitt våld. Han tar dem med till sitt ashram där de i stället ska leva ett asketiskt liv. Där står allt inte riktigt rätt till och till slut tvingas familjen att fly tillbaka till England. Där gör Kitty allt för att hålla ihop familjen medan Marina söker efter lyckan. Kitty får allt svårare att hålla ihop familjen och börjar leka en farlig och utmanande lek bland vuxna…

CarréThe Spy Who Came In From The Cold av John Le Carré
(Ingår i min Thriller-utmaning)

Synopsis (från boksidan.net)

”The Spy Who Came in from the Cold” is the story of a breathlessly perilous assignment for the agent who wants desperately to end his career in espionage – to come in from the cold. In this acknowledged classic of suspence, le Carré changed the rules of the game, and rocketed to worldwide fame.

Den misstänkte av Michael Robotham (Recension)
Den misstänkte

Synopsis (från bokus.com)

Joseph O’Loughlin är 42 år gammal och en mycket framgångsrik psykolog. Hans liv tycks vara perfekt, med en fru som älskar honom och en lycklig dotter.

När en ung kvinna hittas död kallas Joseph in av polisen för att skapa en gärningsmannaprofil och bistå polisen med råd. Kvinnan har dödats med mängder av knivhugg – som det också visar sig att hon har blivit tvingad att åsamka sig själv. Motvilligt ger han sig in i utredningen utan att berätta att kvinnan är någon han känner sedan tidigare: Catherine Mary McBride, en sjuksköterska och tidigare patient som han behandlade för självförvållad stympning. En patient som närapå kostade honom hans arbete på grund av att hon anklagade honom för sexuella trakasserier efter att han hade avböjt hennes närmanden.
Samma dag som mordet begås får Joseph veta att han har Parkinsons sjukdom och den natten gör han sitt livs stora misstag när han besöker en prostituerad precis i det område där mordet begicks.
Under tiden som utredningen fortskrider så behandlar Joseph en ung man vid namn Bobby Moran. Joseph blir allt mer övertygad om att Bobby är mördaren – medan polisen börjar misstänka att det är Joseph som är den huvudmisstänkte. Joseph måste avslöja den rätte mördaren innan någon annan uppdagar de lögner som redan lett honom in i en återvändsgränd. Hela hans tillvaro håller på att rasa samman som ett korthus och Joseph vet att han måste agera snabbt för att rädda både sig själv och sin familj.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: