Mitt eget svar till helgens bokbloggsjerka

Jag blir alltid lika imponerad över mig själv när jag sätter mig själv på pottkanten med mina egna frågor. Tyvärr har jag bara 1,5 svar på veckans fråga men det får duga, i alla fall för stunden.

Veckans fråga lyder som bekant

Böcker har ofta en tendens att filmatiseras. Vilken karaktär i filmerna/tv-serierna har minst/mest motsvarat den bild som du har skapat av bokkaraktärerna?

Den första jag kommer att tänka på är Kommissarie Thomas Lynley och Barbara Havers som jag minns att jag blev uppriktigt besvikna på. Skamligt nog minns jag inte riktigt vad det var som jag hakade upp mig på men jag är tämligen säker på att det var någonting med hårfärgen och klädseln. Någon som kan hjälpa mig på traven?

Stieg Larssons böcker slukade jag med en sällan skådad iver och jag var så oerhört ledsen över att de aldrig skulle bli fler än tre till antalet. Den bokkaraktär som har fascinerat mig mest är utan tvekan Lisbeth Salander och Noomi Rapace spelar henne på ett fantastiskt bra sätt. Hon är för övrigt den enda behållningen med filmerna då jag tycker att de helt krasst var urusla.

Comments

  1. Jaaa håller med angående Stig Larsson böckerna, blev grymt besviken på filmerna. men Noomi Rapace var klockren som Lisbeth Salande!r

  2. Jag har egentligen aldrig varit ett fan av Elizabeth George, jag har läst några av böckerna om kommissarie Lynley, men aldrig orkat igenom en enda filmad version.

  3. Lynley är blond i boken och Havers bra mycket vresigare. Blev också besviken minns jag!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: