Nej, nu blir jag irriterad…

Många bloggare (inklusive jag själv) har anslutit sig till såväl Bokbloggar.nu som Bokbloggar.se vilket jag tycker är jättebra. Jag har hittat många bloggar som jag har valt att följa genom dessa två bloggportaler.

MEN om man skulle råka stöta på ett intressant inlägg så ska man inte slå sig i backen på att det går att komma till bloggen i fråga om det råkar vara Bokbloggar.se som står för fiolerna. Nej, det går utmärkt att trycka på själva rubriken i Readern. Då kommer man till Bokbloggar.se´s plats (eller vad jag ska kalla det) för just det inlägget. Men därefter är det ofta (dock inte jämt) helt omöjligt att ta sig vidare till bloggaren som har skrivit just det inlägget. Klickar man på rubriken hamnar man på exakt samma sida som man utgick ifrån. Om man scrollar så möts man av följande text: ”Publicerades av den 28 maj 2010 20:59”. Jaha, det var ju väldigt informativt och bra!!

Däremot går det alldeles utmärkt att komma till bloggare som finns under rubriken ”Relaterat från bloggosfären”, vilket inte är intressant i just det här sammanhanget.

I readern står det visserligen vilken bloggare som har skrivit just det inlägget. Men tanken med sådana här bloggportaler kan omöjligt vara att man ska måsta googla sig fram för att komma till de bloggar som intresserar en. Eller???

Nej, jag röstar för att alla går ur Bokbloggar.se för att istället vara helt hängiven kompisen, eller kanske snarare rivalen, med .nu i adressen. Marias bloggportal gör en minsann aldrig besviken!!

Comments

 1. En liten uppdatering. Bokbloggar.se har fått ny design och ny funktionalitet. En av flera nyheter är att sajten responsiv (ser bra ut på oavsett om man använder dator, surfplatta och mobil). Vi har verkligen dammsugit nätet efter bra svenska bokbloggar och har just nu med drygt 700 stycken. Och vi är snabba på att hitta nya inlägg. Dessa delar vi även i sociala medier. Givetvis länkar vi direkt till alla inlägg hos bokbloggarna, samt även till förstasidorna.

  Sajten har tyvärr fallit lite mellan stolarna de senaste åren, men nu är den bättre än någonsin. Och dessutom väldigt snabb. Ta gärna en titt och säg vad du tycker!

  Hälsningar Daniel
  Bokbloggar.se

 2. Normalt skall det gå på automatik. Pga cachning kan det dock dröja en liten stund innan det slår igenom.

  / Daniel

 3. Hej!

  Bara för att hålla dig uppdaterad vill jag informera om att vi idag gjort om utseendet på Bokbloggar.se. Nu får bokbloggarna ännu mer utrymme.

  Det är nu också enkelt att få en liten förhandstitt av vad respektive blogginlägg handlar om. Detta gör man genom att klicka på det lilla ögat som finns under respektive rubrik.

  Vi har också kategoriserat alla bokbloggar — så nu är det lättare att filtrera/hitta bloggar av en viss typ.

  • Det låter bra! 🙂

  • Hej igen!

   Jag har förändrat min blogg helt och hållet. Adressen är densamma men bloggtiteln lyder numera ”Annikas litteratur och kulturblogg”. Är den någon förändring som måste göras hos er eller kommer det att flyta på ändå?

 4. Nu tror vi att buggen är löst. Numera skall den stora rubriken på respektive inlägg alltid gå direkt till det ursprungliga blogginlägget.

  Jag läste förövrigt igenom ditt inlägg igen (högst upp denna sida) och vill bara tala om att vi givetvis inte tvingar bloggar att vara med på vår sajt. Än så länge har vi inte hört att någon _inte_ skulle vilja vara med. Men naturligtvis tar vi bort bloggar som känner så. Kontaktinformation finns på vår sajt.

  Trevlig helg.

  Hälsningar Daniel
  Bokbloggar.se

 5. En liten uppdatering:

  Som utlovat har jag tittat på vårt RSS-flöde för att se om vi kan göra det bättre. Från och med nu så har vi lagt till flera tydliga länkar som går direkt till inlägget hos bokbloggen ifråga. Om du prenumererar på vårt flöde i Google Reader kan du redan nu se denna uppdatering. Vi hoppas och tror att du kommer att gilla det. Men hör gärna av dig i annat fall 🙂

  Vad gäller länkarna som går från Bokbloggar.se: Jag har upptäckt att det då och då blir fel på dessa länkar, precis som du säger i ditt inlägg ovan, men jag vet ännu inte vad felet beror på. Det kan vara en bugg i den programvara vi använder. Det här felet verkar uppträda väldigt, väldigt sällan – så det kan bli lite svårt att felsöka. Men vi skall göra vårt bästa för att lokalisera och fixa detta! Jag vill dock poängtera att vårt mål är att alla länkar skall gå _direkt_ till respektive bokblogg.

  Hälsningar Daniel
  Bokbloggar.se

 6. Hej igen!

  Jag har nu jämfört flödena på Bokbloggar.se och Bokbloggar.nu. Den enda skillnaden är att Bokbloggar.nu skriver ut hela inlägget direkt i flödet. Det gör inte vi, vi skriver endast ut en liten bit av inlägget (vi vill inte plagiera någons innehåll). Länkarna leder i båda fallen till respektive sajt, och inte till bloggen i fråga (men jag skall som sagt se om vi kan fixa detta). När man väl har hamnat på Bokbloggar.se eller Bokbloggar.nu har vi båda stora länkar där rubriken är länkad till bloggen. Du säger att det sker endast ibland – det tror jag inte stämmer. Vi skall alltid länka till bloggen ifråga.

  Andra skillnader på Bokbloggar.se och Bokbloggar.nu är att vi jämför fler bokbloggar samt att vi är snabbare på att hitta nya inlägg från bokbloggarna.

  Hälsningar Daniel
  Bokbloggar.se

 7. Hej!

  Vi länkar överallt direkt till bokbloggarna i fråga. Både på vår hemsida, i vårt twitterflöde och på Facebook. Dock har vi haft problem med att få länken att gå direkt till respektive bokblogg i vårt RSS-flöde (vilket jag antar att du menar när du skriver ”Readern”) – men samma problem har även Bokbloggar.nu. Så där är det ingen skillnad på tjänsterna. Jag skall än en gång titta på det och föröka lösa det – förhoppningsvis nu i veckan.

  Dock är det ingenting att oroa sig över – vad jag kan se har vi endast en enda prenumerant på vårt RSS-flöde i Google Reader. Majoriteten använder sig av vårt twitterflöde.

  Hälsningar Daniel

  • Annika says

   Nej, i readern står det t.ex. bokbloggar.se. När man klickar på den länken så kommer er sida, med det aktuella inlägget upp, och det är när man där trycker på rubriken som i alla fall jag förväntar mig att komma direkt till bloggen ifråga. Men det gör man bara ibland ……

   Detta problem har jag aldrig stött på i bokbloggar.nu… visst, tidigare kom man direkt till inlägget men nu får man göra samma procedur som ovan men man kommer i alla fall till bloggen i fråga även om det är ett knapptryck extra så jag håller inte riktigt med att det inte är någon skillnad mellan tjänsterna.

   Ska kolla in twitterflödet för att se om det fungerar bättre….

 8. Jag har heller inte anslutit mig till .se men ser till min förvåning att jag var med där! Jag har knappt varit in där förut men den fanns ju också på facebook men där var jag inte med i inläggen, tror jag i alla fall……
  så jag har liksom ingen kommentar……

 9. Jag har blivit ansluten till bokbloggar.se utan att själv anmäla mig dit. Har också retat mig på det där du beskriver ovan. Man vill ju genom ett enkelt klick hamna på just det inlägget som man klickar på. vad är det annars för mening?

  • Annika says

   Precis! Jag har stört mig på det där länge men det var först i går som sinnet rann över …

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: