Nya Bokus är en flopp

Till min stora sorg har Bokus bytt utseende och förändringen är inte till det bättre: det är svårare att hitta det man söker, sidan går segare än förut, titlar man vet finns får man ingen träff på, en del böcker saknar författarens namn men däremot står medförfattarens namn med osv. osv.

Då det inte finns någonting som jag kan göra åt saken (förutom att upplysa dem om bristerna) så får jag hoppas på att jag kommer att vänja mig. Med tanke på hur många gånger per vecka som jag besöker deras sida så lär det gå ganska fort. Hoppas jag i alla fall…

Comments

 1. Hej Annika!

  Tack för din input! Vi har haft problem med vissa datakällor kring ett par artiklar och vi tittar på saken. Men nu ska jag i varje fall ha löst problemet med boken du nämner. Det kan dock dröja en stund innan ändringen syns utåt.

  Jag har inga problem med att söka på titel och författare samtidigt, men återkom gärna med exempel om du stöter på ytterligare problem. Vi försöker då fixa dem snarast möjligt.

  Vänliga hälsningar,
  Marcos Widung – Projektledare på Bokus

 2. Hej Annika!

  Skulle du kunna ge mig ett par konkreta exempel på saker du har svårt att hitta på nya Bokus? T ex titlar du inte får träff på?

  På så sätt vet vi bättre vad vi behöver åtgärda eller så kan vi kanske hjälpa dig att hitta rätt i nya sajten.

  Tack på förhand och trevlig sommar!
  /Marcos Widung – Projektledare på Bokus

  • Hej Marcos!

   Det enda exempel jag kan komma på i dag är boken Becoming a Writer av Dorothea Brande. Söker man på titeln får man träff och om man tittar väldigt noga på bilden så ser man att det är hon som är författare. Författarens namn står dock inte i produkttexten. Om man i stället söker på författarens namn får man endast en träff och det är samma bok men då på tyska.

   Andra saker som jag har varit med om är att göra en sökning på en bok plus författare. Ingen träff. Om jag däremot söker efter samma bok och författare på google så finns boken hos er. Tyvärr kommer jag inte ihåg vilka böcker det rör sig om. Jag återkommer om jag stöter på samma problem en gång till.

   Trevlig sommar!

   // Annika

 3. Jag tycker nya bokus är suberb. Dessutom har de utökat sitt förråd med serier och böcker som är mer ovanliga att hitta. Bara positiva lovord från mig.

  • Bra att du är nöjd med Bokus. Det kommer jag också med all säkerhet att bli, så småningom … 🙂

 4. Jag lyckades i alla fall hitta och beställa..

 5. Jag tycker att Bokus ser betydligt fräschare ut nu! Och du behöver knappast oroa dig över att sökfunktionen ska vara kass framöver. Alla webbsidor har barnsjukdomar i början.. När jag testade lite så verkade den fungera riktigt bra.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: